«Θυμητάρι ενός ερημοναύτη»…

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Έλενας Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή

«Παλεύω με φαντασίες και λέξεις.
Μερικές φορές σκέπτομαι τον εαυτό μου ως έναν ναύτη που ταξιδεύει στο κοσμικό κενό, θα τον ονόμαζα «ερημοναύτη» .
Τότε νιώθω την επιθυμία να δημιουργήσω ένα θυμητάρι από το επίγειο πέρασμά του.
Τι θα έβαζα λοιπόν στο θυμητάρι του ερημοναύτη μου; »

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου παρουσιάζει τη νέα ποιητική συλλογή της ΕΛΕΝΑΣ ΨΑΡΑΛΙΔΟΥ–ΦΙΛΙΠΠΙΤΖΗ με τίτλο, «Θυμητάρι ενός Ερημοναύτη» την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 ώρα 20.00 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ (οδός Φερών αρ. 17 στα Παλιά).
Μέσα από μια σειρά μουσικών , χορευτικών θεμάτων , απαγγελίας και λόγου, πλεγμένων στον ιστό των ποιημάτων , θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της ΕΛΕΝΑΣ ΨΑΡΑΛΙΔΟΥ- ΦΙΛΙΠΠΙΤΖΗ.
Η Φρειδερίκη Μπεκίρη , φιλόλογος και αφηγήτρια θα μιλήσει για την ιστορία που έπλεξε μέσα της η προσέγγιση της ποιητικής συλλογής που παρουσιάζεται.
Θα απαγγείλουν οι Γιώτα Θεολογίδου, Μάρθα Παπαθανασίου και η Έλενα Ψαραλίδου.
Τραγουδά και μελοποιεί ποιήματα η Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Συμμετέχει ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος «Ευ Εν Χορώ Ζην» με χορογραφίες του Τέλη Κατσιούλα και χορεύουν οι Κάτια Κοσμά, Κυβέλη Kουκουδάκη, Τέλης Κατσιούλας. Συντονίζει και παρουσιάζει ο Νίκος Τσούκας.

Η Έλενα Ψαραλίδου –Φιλιππιτζή

Η Έλενα Ψαραλίδου –Φιλιππιτζή, ξανθιώτισσα στην καταγωγή και πολίτης του Βόλου από το 1987, είναι νομικός και πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια.
Ασχολείται με την ποίηση και την προφορική μετάδοσή της μέσα από την διαδραστικότητα της με τις άλλες τέχνες.
Από το 1997 διοργανώνει ποιητικές εκδηλώσεις , όπου οι στίχοι μεταγράφονταν σε μουσική , ζωγραφική , χορό , φωτογραφία , ο χώρος λειτουργεί ως σκηνικό και χρησιμοποιούνται στοιχεία θεατρικότητας.
Εμψυχώνει την ποιητική σκηνή «Volos Poetry Slam» με την οποία από το 2010 παρουσιάζουν θεματικές ποιητικές δράσεις σε χώρους της καθημερινής ζωής πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Είναι μέλος των διεθνών ποιητικών οργανώσεων Poetas Del Mundo και World Poetry Movement και έλαβε μέρος σε διεθνή συνέδρια ποίησης.
Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές:
«ΤO ΡΙΓΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ», εκδόσεις Πλέθρον ,1997,
«ΤΗΣ ΑΘΕΑΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ / Face Invisible» , δίγλωσση έκδοση στα Ελληνικά και Γαλλικά, εκδόσεις Νησίδες, 2005,
«ΑΦΗ ΣΚΙΩΝ», εκδόσεις Νησίδες, 2007,
«TOUCHE D’ OMBRES» ποιήματα σε Γαλλική απόδοση Ελένης Σεφεριάδου–Πρίντζου,2007, «ΣΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΑ», εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2008,
«CORPES ET PAROLES» ποιήματα σε Γαλλική απόδοση Ελένης Σεφεριάδου – Πρίντζου, 2008. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Γαλλικά, Αγγλικά , Ιταλικά , Αραβικά , Αλβανικά, Ινδικά και Ισπανικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.