Μαγική βραδιά για την Πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Την Κυριακή 10 Αυγούστου, με συναυλία- αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με σπουδαίους καλλιτέχνες , θα υποδεχτεί και φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην κεντρική και πιο μεγαλειώδη εκδήλωσή του, που τελεί ,μάλιστα , υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ,την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ,στις 9 μ.μ, στον φιλόξενο αύλειο χώρο του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,ο οποίος, από παράδοση ,φιλοξενεί πάντα μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις .

Βασικός συνδιοργανωτής της βραδιάς θα είναι ,όπως και πέρυσι , ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (πρόεδρος Κ. Σκριάπας) ,με μια συναυλία -αφιέρωμα στον ποιητή της Θάλασσας Νίκο Καββαδία και στα μελοποιημένα ποιήματά του (Θ.Μικρούτσικος ,Ξέμπαρκοι ,Γ. Σπανός κ.α΄) .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τη μόνη υποχρέωση που θα έχουν οι φανατικοί των εκδηλώσεων του Μουσείου Βόλου ,θα είναι να φέρουν στην είσοδο -εφόσον το επιθυμούν- τρόφιμα μακράς διάρκειας ,προκειμένου να στηριχτεί με τον καλύτερο τρόπο το Γηροκομείο της πόλης ,ως δείγμα ότι η πόλη του Βόλου και οι πολίτες της αγαπούν και στηρίζουν στοργικά ,με μια μεγάλη αγκαλιά, το σπουδαίο αυτό Ίδρυμα .

Συντελεστές
Μια σπάνια εκδήλωση από πλευράς αισθητικής ,αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου , θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν και φέτος , στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου ,που φέτος θα φωτιστεί ολόκληρο ειδικά για την εκδήλωση , σε μια βραδιά μαγική ,γεμάτη μουσικές από τα μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία ,υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς ερμηνευτές (Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα ), απαγγελίες από τους μοναδικούς Βασ. Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά (τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή) , εικόνες ,ποίηση και βιντεοπροβολές ,κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου .

Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας ,με ελεύθερη, για το κοινό ,είσοδο ,έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ,από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας (9 μ.μ. ) ,με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.