«Νυχτωδία ΙΙΙ» Η Χορτωδία υποδέχεται την Μικτή Χορωδία του Δ. Καλαμαριάς

Οι δροσερές φωνές των δύο συνόλων ανταμώνουν για μια μοναδική συναυλία στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου. Η χορΤωδία, όπως ονομάζεται η χορωδία κατοίκων Νοτίου Πηλίου μιας και έδρα της είναι το Χόρτο, φιλοξενεί για τη φετινή χρονιά τη Μικτή χορωδία Δήμου Καλαμαριάς με διευθυντή τον Γιάννη Κούκα. Το πρόγραμμα της βραδιάς εκτείνεται από την εποχή του Μεσαίωνα μέχρι τα τραγούδια των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι. Σάββατο 25 Ιουνίου, 21:00, Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου.

Η Μικτή χορωδία τού Δήμου Καλαμαριάς ιδρύθηκε το 1983. Με γνώμονα την προσφορά καί την αγάπη για τον πολιτισμό και το χορωδιακό τραγούδι, οι φιλόμουσοι Καλαμαριώτες με την υποστήριξη του Δήμου, ανέδειξαν ένα ευάριθμο, ποιοτικό και δραστήριο σύνολο, με ρεπερτόριό πού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εποχών και στυλ. Στις κορυφαίες από τις πολυάριθμες εμφανίσεις της συγκαταλέγονται οι 2 εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις οποίες συνέπραξε με την Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς και την Κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, η σύμπραξή της με την συμφωνική ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης οι συναυλίες της, αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή και Γιάννη Σπανό τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία τους. Πραγματοποίησε συναυλίες, στη Σλοβακία, τη Βουλγαρία την Ουγγαρία, την Αγγλία, στην Νότια και Βόρεια Ιταλία, στη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Τη χορωδία από το Σεπτέμβριο τού ‘97 διευθύνει ο Γιάννης Κούκας.

Πολυεθνής χορωδία, με βάση το Χόρτο Νοτίου Πηλίου. Το όνομα της χορΤωδία και μέλη κάτοικοι της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Η Χορτωδία (όπως ονομάστηκε το χορωδιακό σύνολο μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Χόρτο το καλοκαίρι του 2012) απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία, κράμα εθνικοτήτων, ανθρώπων με όρεξη και αγάπη για το τραγούδι, που μοιράζονται την χαρά της μουσικής και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την προτροπή και την στήριξη του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου, το αγκάλιασμα του δραστήριου Αναπτυξιακού Συλλόγου Χόρτου, την ένθερμη συμμετοχή του Συλλόγου οι Φιλοι των Καλντεριμιών και με την καθοδήγηση του μουσικού και πιανίστα Νίκου Αδρασκέλα, η χορΤωδία προσμετρά ήδη πολλές δυναμικές εμφανίσεις στη μέχρι τώρα πορεία της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.