Παρουσιάζεται ο «Ερωτόκριτος»

Των συγγραφέων Κατερίνα Μουρίκη και Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη, από τις εκδόσεις Διάπλαση

Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Άξιον Εστί» παρουσιάζει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 19:00, μέσα από μια χοροθεατρική παράσταση παιδιών, μια ξεχωριστή διασκευή, της πιο τρυφερής και πολυτραγουδισμένης ιστορίας της κρητικής λογοτεχνίας,του «Ερωτόκριτου», των συγγραφέων Κατερίνα Μουρίκη και Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη, από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Ο «Ερωτόκριτος» είναι μία έμμετρη μυθιστορία που συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Αποτελείται από 1.540 στίχους στην Κρητική διάλεκτο. Κεντρικό θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό περιστρέφονται και άλλα θέματα όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και το κουράγιο.

Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στη μουσική με την οποία έχει μελοποιηθεί. Η χοροθεατρική παράσταση αποτελεί μέρος των δράσεων « ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ» που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία των Εκπαιδευτηρίων « άξιον εστί», του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Σύγχρονο Σχολείο», των εκδόσεων Διάπλαση και του «Park Hotel».

Τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και εντάσσεται στις Δράσεις του «Διαβάζω και αλλάζω» 23 Απρίλιου Ημέρα Βιβλίου. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν με τα παιδιά και τους γονείς, οι συγγραφείς Κατερίνα Μουρίκη και Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.