Σεμινάριο στο Βόλο για… «χορούς του Μετσόβου»

Από τον «Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βόλου»

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου συνεχίζει την επιμόρφωση των μελών και φίλων του διοργανώνοντας το 5ο κατά σειρά σεμινάριο με θέμα «Χοροί Μετσόβου», το Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας από τις 17.00 έως 21.30.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι χοροί του Μετσόβου διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους και λόγω του ιδιαίτερου ρυθμού τους ξεχωρίζουν από εκείνους άλλων περιοχών, τόσο βλαχόφωνων όσο και της ίδιας της Ηπείρου.

Κοντά μας θα είναι μέλη του Χορευτικού Ομίλου Μετσόβου (Χ.Ο.Μ.). Θεωρητικές εισηγήσεις και χορούς θα διδάξει ο Γιώργος Μέτσιος, χοροδιδάσκαλος, με συνοδεία 5μελούς ομάδας χορευτών του Χ.Ο.Μ

Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μπάμπη Μούτσελο, ηθική μας υποχρέωση, για την εν γένει προσφορά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας και όχι μόνο αλλά πολύ περισσότερο για την αμέριστη στήριξή του στο Σύλλογό μας από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Φόρος τιμής στο δάσκαλο που το κύκνειο άσμα του, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν αφιερωμένο στους χορούς των Βλάχων.

Το σεμινάριο αφορά όλους όσοι αγαπούν την ελληνική χορευτική μας παράδοση. Εγγραφές έως 12 Απριλίου 2016 στα τηλέφωνα 6937 160060 & 6931 161420, στο e-mail: [email protected] ή με μήνυμα στο f/b: Βλάχοι Βόλου.

Τιμή συμμετοχής : 20 € .Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής & πλήρης φάκελος σε ψηφιακό δίσκο, νερά, αναψυκτικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.