Αγωνία και αγανάκτηση του καλλιτεχνικού κόσμου για τη νέα αναστολή: «Πρέπει και να ζήσουμε!»

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων τα οποία τίθενται σε ισχύ ώστε να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού και προβλέπουν την αναστολή των χώρων πολιτισμού, τουλάχιστον, για έναν μήνα.

Το πρωί της Δευτέρας, στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε», εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα αλλά και την αγανάκτηση τους για το νέο μέτρο αυτό.

Ο Νίκος Κουρής σημείωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα πως: «είμαστε εντελώς πεταμένοι από την πολιτεία. Αυτό έχω να πω μόνο. Όπως πάντα. Το γενικό αίσθημα είναι κυρίως ότι τιμωρούμαστε για κάτι. Πρέπει όμως και να ζήσουμε! Και δεν εννοώ να φάμε, εννοώ να ζήσουμε γιατί κινδυνεύουμε από κατάθλιψη, κινδυνεύουμε να μείνουμε μέσα στο σπίτι μας σε πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια».

Την αγανάκτηση της εξέφρασε, μεταξύ άλλων και η Βασιλική Τρουφάκου. «Το θέατρο με τον τρόπο που γίνεται είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο μέρος. Είναι το αμέσως επόμενο πιο ασφαλές από το να είσαι απολύτως κλειδωμένος στο σπίτι σου.

Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, όπου θα γίνονται συνέχεια πανδημίες, το θέατρο δεν θα κλείνει ποτέ γιατί είναι αδύνατο να μεταδοθεί ο ιός. Από ακίνητους ανθρώπους με μάσκες σε αποστάσεις, 30% πληρότητα, εξαερισμό και απολύμανση.

Δηλαδή συγνώμη, γιατί εμείς έχουμε κάνει μόλις τέσσερις παραστάσεις και εργαζόμαστε από το καλοκαίρι. Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια! Να πάρουμε τον καφέ να φέρουμε και τον υπάλληλο!

Το θέατρο θέλει πολύμηνη, πολυάνθρωπη, πολυπρόσωπη προσπάθεια για να γίνει» ανέφερε η ηθοποιός.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.