Ακυρώθηκε η Eurovision

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2020, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το 2021.

«Με ειλικρινή λύπη σας ανακοινώνουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε αναζητήσει πολλές εναλλακτικές για να μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει ο COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και τα μέτρα που έχουν τεθεί από τις κυβερνήσεις των συμμετεχουσών χωρών και της Ολλανδίας – οδήγησε την EBU στη δύσκολη απόφαση», σημειώνεται.

«Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε με την live εκδήλωση όπως είχε σχεδιαστεί», συμπληρώνεται.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των σεναρίων που είχαν εξεταστεί ήταν η διεξαγωγή του διαγωνισμού κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο οι εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας οδήγησαν στην απόφαση να ματαιωθεί έως και του χρόνου.

Ο επικεφαλής της EBU, Jon Ola Sand, εξέφρασε την προσωπική του λύπη για τις εξελίξεις, σημειώνοντας πως θα εξεταστεί το εάν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ την ίδια περίοδο το 2021. Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τον φετινό διαγωνισμό. «Σας υπόσχομαι πως η Eurovision θα επιστρέψει πιο ισχυρή από ποτέ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.