Ανοίγει αυλαία για την «Άνοιξη Μουσικής 2024» στον Βόλο

Του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με τρεις πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις

Αποχαιρετώντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο το τέλος της Ωδειακής χρονιάς ο Καλλιτεχνικός Κύκλος «Άνοιξη Μουσικής» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου καλωσορίζει το καλοκαίρι με τρεις ξεχωριστές και μοναδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) η τάξη Μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού του ΔΩΒ θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Άνω Κάτω» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σύλβια Τσιμπανάκου και με τη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Γαλανόπουλου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Έρση Σαράτση” του ΔΩΒ θα παρουσιαστεί το σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στο Φλάουτο Μπαρόκ”. Εισηγήτριες είναι η Κίρα Σαπλαχίδου και η Ράνια Ρωσοπούλου.
Τέλος, την Τρίτη 18 Ιουνίου και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) από τις 18.00 η Καμεράτα Τζούνιορ και η Καμεράτα Νεων του ΔΩΒ θα παρουσιάσουν την ετήσια τελική τους συναυλία, σε διδασκαλία του καθηγητή Απόστολου Μητρά και των καθηγητριών Άντζελας Μπατίστα και Ασημίνας Χατζηαγγελάκη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με τίτλο “Εισαγωγή στο Φλάουτο Μπαρόκ” το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα συναυλιών “Έρση Σαράτση” στο ΔΩΒ στο οποίο και απευθύνεται σε σπουδαστές και παιδαγωγούς, που θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το φλάουτο της μπαρόκ περιόδου και την ιστορία του, αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στον τρόπο απόδοσης του ρεπερτορίου της μπαρόκ περιόδου.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δυο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος και ώρες 10.00-12.00 πραγματοποιείται ανοιχτό μάθημα πάνω στο μπαρόκ ρεπερτόριο, που θα ερμηνεύσουν οι ενεργοί συμμετέχοντες. Στο δεύτερο σκέλος στις 12.30 θα γίνει παρουσίαση, σχετική με την ιστορία του οργάνου και την εξέλιξη του, σε διαφάνειες, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν ιστορικά όργανα ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι συμμετέχοντες. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί, με τις εισηγήτριες να ερμηνεύουν ρεπερτόριο της μπαρόκ περιόδου, σε ιστορικά φλάουτα.
Εισηγήτριες θα είναι η Κίρα Σαπλαχίδου και η Ράνια Ρωσοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.