Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας και τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα

Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα συνδιοργανώνουν ένα διήμερο με δημιουργικές δράσεις, για μικρούς (παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών) και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας και στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Ειδικότερα:

• Σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00) τα παιδιά με τους γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ήπιας έντασης, όπως τσουβαλοδρομίες, ζευγοδρομίες, ποδηλασία αλλά και να παρακολουθήσουν βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής.

• Τη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00) οι μικροί φίλοι μέσα από ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, με τίτλο «Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις» θα γνωρίσουν ιστορικά ήθη και έθιμα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, Τα παιδιά θα πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία και αντικείμενα που θα έχουν τοποθετηθεί μέσα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας αλλά και στους υπαίθριους χώρους του Πολυχώρου Τσαλαπάτα. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00, εκτός Τρίτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.