Δεκατετράχρονη ξεχώρισε στα κινεζικά Όσκαρ για την ερμηνεία της σε θρίλερ

Το θρίλερ του Ταϊβανέζου σκηνοθέτη Γιανγκ Για-τσε, «The Bold, the Corrupt, and the Beautiful», ήταν ο μεγάλος νικητής στην τελετή απονομής των βραβείων Golden Horse, των κινεζικών Όσκαρ όπως τα αποκαλούν, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας και δύο βραβεία ερμηνείας.

Η ταινία που αφηγείται τη δραματική ιστορία μιας ισχυρής οικογένειας που θα εμπλακεί σε πολιτικο- οικονομικές σκοτεινές υποθέσεις επιλέχθηκε, επίσης, ως καλύτερη ταινία από το κοινό. Η Κάρα Γουάι, η ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της ραδιούργας μητέρας της οικογένειας, που χειραγωγεί κι εκμεταλλεύεται τους πάντες.
«Θέλω να ευχαριστήσω τις κόρες μου (στην ταινία), τη Βίκι Τσεν και την Γου Κι-σι. Δεν θα ερμήνευα καλύτερα τον ρόλο αυτό χωρίς εσάς» δήλωσε η Γουάι αφού παρέλαβε το βραβείο της από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ανγκ Λι και τη σταρ του Χόλυγουντ Τζέσικα Τσάστειν.

Η δεκατετράχρονη Βίκι Τσεν άρχισε να κλαίει από χαρά αφού της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «The Bold, the Corrupt, and the Beautiful». «Νιώθω πολύ τυχερή» δήλωσε η έφηβη ηθοποιός στο κοινό. Η δεκατετράχρονη πέρασε στην ιστορία, αφού είναι η νεαρότερη ηθοποιός που προτάθηκε για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, για τον ρόλο της στην ταινία «Angels Wear White» της Κινέζας Βίβιαν Κου, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα Golden Horse. Επιπλέον, ο Κινέζος Του Μεν έλαβε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του σε ένα άλλο οικογενειακό δράμα, το «Old Beast». Σχεδόν 50 ταινίες διαγωνίστηκαν στην 54η τελετή απονομής των Golden Horse Film Awards που διεξήχθη στην Ταϊπέι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.