Δράση αλληλεγγύης από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Δράση αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει οι εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» για τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Ειδικότερα το συνολικό καθαρό χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από όλες τις αγορές βιβλίων στο eshop (metaixmio.gr) από τη Δευτέρα 11/9/2023 μέχρι την Κυριακή 17/9/2023, στις 23:59, θα  διατεθεί εξ ολοκλήρου για τη στήριξη των ανθρώπων στις περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες.

Μέχρι σήμερα, όπως ανακοινώνεται από τις εκδόσεις:

  1. Έχει συγκεντρώσει τα χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο της Λάρισας. Στη συγκεκριμένη δωρεά συμμετείχε με έξτρα ποσό το φαρμακείο του Ηλία Γιαννόγλου στην Αθήνα.
  2. Έχει συγκεντρωθεί το ποσό για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ένδυση και υπόδηση των παιδιών που φιλοξενεί το Ορφανοτροφείο Βόλου.

 

Η δράση στο eshop συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 23:59.

 

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του εκδότη Νώντα Παπαγεωργίου σχετικά με τη Θεσσαλία και την περαιτέρω βοήθεια που έχει δρομολογηθεί ως τώρα:

«Η Θεσσαλία ξέρουμε όλοι πως είναι μία από τις Περιφέρειες της χώρας μας. Για μας είναι κάτι παραπάνω: Είναι η πατρίδα μας, είναι ο τόπος που μεγαλώσαμε, που επιστρέφουμε συχνά πυκνά, ο τόπος των παιδικών μας χρόνων. Εκεί ζουν οι δικοί μας άνθρωποι, οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Η Θεσσαλία έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Έχουμε όλοι μας ‒και πιο πολύ εμείς‒ ένα καθήκον: Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές της, για να ξανασταθούν στα πόδια τους οι άνθρωποι που έχουν πληγεί, για να συνεχίσουν τη ζωή τους με όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσουμε. Ήδη οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε συνεννόηση με την αρμόδια Αντιδημαρχία Λάρισας (με τον Αντιδήμαρχο Δημ. Δεληγιάννη), στέλνουν φάρμακα· σε συνεννόηση με το Ορφανοτροφείο Βόλου, στέλνουν ό,τι μας ζητήθηκε για τα παιδιά που ζουν εκεί.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε και με τη βοήθεια των αναγνωστών: Έχουμε ανακοινώσει πως όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις του eshop μας μέχρι και τα μεσάνυχτα 17/9/23 θα διατεθούν σε φορείς της Θεσσαλίας που θα μας ζητήσουν να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες. Είμαστε σε επαφή και με άλλους τοπικούς φορείς και οργανισμούς που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και χρειάζονται βοήθεια.

Επιπλέον: Ενημερώσαμε πως θα διαθέσουμε ευχαρίστως το πατρικό μου σπίτι στη Βαμβακού Φαρσάλων σε οικογένεια που ξεσπιτώθηκε απ’ τις πρόσφατες πλημμύρες. Είμαι σίγουρος πως και άλλοι φίλοι και γνωστοί θα κάνουν το ίδιο αν κριθεί από τους αρμόδιους πως αυτή η προσφορά μπορεί πράγματι να βοηθήσει. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στο εξής με τη βοήθεια όλων μας.

Η Θεσσαλία μας χρειάζεται. Θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που άλλαξε η ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.