Δυναμική συμμετοχή μουσικών συνόλων ΔΩΒ στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής»

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Η Ευρωπαϊκή της Γιορτή Μουσικής είναι το μεγαλύτερο ταυτόχρονο πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου συμμετέχει και φέτος με τις δικές της μουσικές δυνάμεις και προτάσεις στον επιτυχημένο αυτό θεσμό που έχει εντάξει την πόλη μας στο δίκτυο των άλλων ελληνικών πόλεων και στο σύνολο των πόλεων της Ευρώπης που γιορτάζουν το γεγονός. Όλη η πόλη του Βόλου ζωντανεύει με ήχους σε δωρεάν εκδηλώσεις όλων των μουσικών ειδών.

moysika synola
Στο παραπάνω πλαίσιο παρουσιάσθηκαν και φέτος και γνώρισαν θερμή αποδοχή οι εξής εκδηλώσεις: Στον πεζόδρομο της οδού Μεταμορφώσεως έξω από την επιβλητική είσοδο του νεοκλασικού κτηρίου του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, διοργανώθηκε μία μεγάλη γιορτή στην οποία παρουσιάσθηκαν η Παιδική & Νεανική Χορωδία, το κιθαριστικό σύνολο «Κιθαρωδή» και το σύνολο Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, στο Ηρώον, το ωραιότερο σημείο της παραλίας του Βόλου, για πρώτη φορά παρουσιάσθηκε η Καμεράτα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με μαέστρο τον Θέμη Βαγενά σε ένα κλασσικό πρόγραμμα που μάγεψε και συγκίνησε τους θεατές.

Μία μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθανασάκιου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου με το 4ο Young Artists Concert. Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα συμβολικό χώρο που φιλοξένησε για πρώτη φορά μία πολιτιστική εκδήλωση τέτοιου ύφους.

Τέλος, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στο «Δίαυλο», το Τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης Φωτογραφίας της Ομάδας Φωτογραφίας του «Διαύλου», παρουσίασε ένα πρόγραμμα Ηλεκτρακουστικής ελληνικής μουσικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.