Εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ με τίτλο “Life Reboot”

Σε κλίμα γιορτής και χαράς εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με τίτλο “Life Reboot” .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Κυρία Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, εφαρμόζει ένα χαμηλό τιμολόγιο διδάκτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους νέους να σπουδάσουν το επάγγελμα που ονειρεύονται.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής, με την υποστήριξη του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, συμπλήρωσε η κ. Χάλαρη είναι η ενίσχυση των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να ανταποκριθούν και να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ για τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό τους .
Χαιρετισμό απεύθυναν και οι Βουλευτές Μαγνησίας: Α. Λιούπης , Χ. Μπουκώρος, Κ. Μαραβέγιας καθώς και ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας Κυρίας Ζ. Μακρή και Δημοτικός Σύμβουλος Α. Νάσιος, οι οποίοι τόνισαν το εξαίρετο έργο του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Α. Ζαρκάδας – Βεργής, Α. Μορφογιάννη, Π. Αναγνώστου, Δ. Κότογλου , Άννα –Μαρία Παπαδημητρίου και η τοπική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Ε. Χατζηγεωργίου, Γονείς, Φίλοι, Σπουδαστές και Απόφοιτοι.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ με τις εργασίες τους και οι δημότες που μετείχαν στα ερασιτεχνικά σεμινάρια, τα έργα των οποίων είναι αντάξια επαγγελματιών. Κατά την ομιλία της Διεύθυνσης παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο του ΙΙΕΚ ,το οποίο θα αποτελέσει συνέχεια του λογότυπου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και ο σχεδιασμός του οποίου ανατέθηκε στο τμήμα Γραφιστικής της σχολής. Οι εργασίες των σπουδαστών ήταν εξαιρετικές και τελικά η επιτροπή επέλεξε το λογότυπου του σπουδαστή Μπαρμπαγεωργόπουλου Μιχάλη, ο οποίος είχε κερδίσει και την υποτροφία το 2020. Το νέο λογότυπο είναι η αφορμή για το reboot της σχολής και εικονίζει μια κουκουβάγια που αντιπροσωπεύει τη βαθιά σύνδεση μεταξύ γνώσης, κοινής λογικής και σοφίας σε κίτρινο νεανικό χρώμα και μοντέρνο σχεδιασμό.
Κατά την παρουσίαση της έκθεσης τονίστηκε η σπουδαιότητα
συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Μέσω της υποστήριξης της κινητικότητας, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα προσφέρουν στους καταρτιζόμενους του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου μια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία σε μια ξένη χώρα. Τους προσφέρεται η δυνατότητα ν’ αποκτήσουν νέες ικανότητες και επαγγελματικές δεξιότητες συμβάλλοντας στη δημιουργία μας πραγματικά ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών υπεύθυνο για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα, απένειμε στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου τη Διαπίστευση Erasmus για το νέο πρόγραμμα (2021-2027) στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Μια επικύρωση και επιβράβευση, ταυτόχρονα του υψηλού επιπέδου σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων που αναλαμβάνει να υλοποιήσει το Δημοτικό ΙΙΕΚ Βόλου. Έπειτα από αξιολόγηση της αίτησης χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην υλοποίηση του 1ου project – κινητικότητας στην Τσεχία για Σπουδαστές και Εκπαιδευτές των ειδικοτήτων , Σχεδιαστή Μόδας και Φωτογραφίας.
Από φέτος και κάθε χρόνο μέχρι το 2027, 12 σπουδαστές και 3 εκπαιδευτές κάθε χρόνο, όλων των ειδικοτήτων-Σύνολο 72 σπουδαστές και 18 εκπαιδευτές- θα συμμετάσχουν σε κινητικότητα στο εξωτερικό.
Κατάληξη ενός παλαιότερου προγράμματος Erasmus+ της ειδικότητας του Κοσμήματος ήταν η πρόταση του Υπεύθυνου του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του γνωστού οίκου κοσμημάτων ΒVLGARI για 15 υποτροφίες, 4μηνης εκπαίδευσης σπουδαστών και αποφοίτων του Δημοτικού ΙΙΕΚ. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης οι σπουδαστές που θα επιλεγούν ,θα υπογράψουν συμβόλαιο εργασίας με την εταιρεία. Παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο από τους υπευθύνους του Οίκου και θα υπογραφεί ένα σύμφωνο συνεργασίας με τη σχολή.

Κάθε χρονιά που τελειώνει φέρει και νέους επαγγελματίες στο στίβο της αγοράς εργασίας.
Πλέον Σπουδαστές και Απόφοιτοι ετοιμάζονται να μεταβούν στις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει, για να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση ή να εργαστούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη saison η προσφορά θέσεων, από διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με τις οποίες συνεργάζεται το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου επί σειρά ετών, ήταν πολύ μεγάλη! Αυτό, όπως τονίστηκε από τους Εργοδότες στις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για την Πρακτική Άσκηση και την πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας, όπου συμμετείχαν Σπουδαστές, Εκπαιδευτές και Εργοδότες, οφείλεται στο υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης που κάνει περιζήτητους τους Σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου !
Διανύοντας την περίοδο των προεγγραφών για τη χρονιά 2022 -2023 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου( Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου 1 ), καθημερινά από τις 9.00π.μ. – 15.00μ.μ., για να περιηγηθούν, στην ετήσια έκθεση των σπουδαστικών εργασιών.
Πληροφορίες στο 2421056446 ή στη σελίδα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, diek.gr .
Καλό Καλοκαίρι σε όλους»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.