Εκδήλωση για τον Ν. Καζαντζάκη στο Βόλο με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του

Παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ)

Εκδήλωση με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης 60 χρόνια μετά…» θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στο Βόλο (Δημοτικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας

Ώρες 18:30-20:00), από το νεοϊδρυθέν Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , τον σύλλογο «Το Κοινόν των Μαγνήτων», την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι», το Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και την έκθεση CERN. Στην εκδήλωση θα παρεβρεθεί ως ομιλητής και προσκεκλημένος από το Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη ο πρόεδρος της κος Γεώργιος Στασινάκης.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου κρητικού στοχαστή και έχει αναπτυχθεί παγκόσμιο ενδιαφέρον για το έργο του, αφού το δίκτυο της ΔΕΦΝΚ επεκτείνεται σε 126 χώρες. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2017 «Έτος Ν. Καζαντζάκη» και σε 25 πόλεις της Ελλάδας φιλοξενούνται εκδηλώσεις για τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα. Στην πόλη μας έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σε συνεργασία με την ΔΕΦΝΚ μία διασχολική εκδήλωση με θέμα: Νίκος Καζαντζάκης «Ταξιδεύοντας και Φιλοσοφώντας», στην οποία πήραν μέρος 18 σχολικές μονάδες. Η εκδήλωση της 14ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί και την 1η δράση του νεοϊδρυθέντος Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας της ΔΕΦΝΚ καθώς υπάρχει προγραμματισμός να ακολουθήσουν πολλές άλλες.

Στις 14 Οκτωβρίου λοιπόν οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα, στοχαστή και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη και να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο έργο, στις ιδέες και στον άνθρωπο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.