Έργα μουσικής δωματίου στο Χόρτο

Στα πλαίσια του 32ου θερινού φεστιβάλ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Γ. Αγγελίνη-Π. Χατζηνίκου

Στα πλαίσια του 32ου θερινού φεστιβάλ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Γ. Αγγελίνη-Π. Χατζηνίκου στο Χόρτο, στις 6 Αυγούστου στις 9.00 μμ, οι καθηγητές της Ακαδημίας Μουσικής Δωματίου Εγχόρδων Χρήστος Κανέττης-βιολί, Anita Mitterer-βιόλα, καθώς και οι Lydia Kurz-βιολί, Leo Morello-τσέλο και οι τελειόφοιτοι της Ακαδημίας, θα παρουσιάσουν έργα μουσικής δωματίου των Mendelssohn, Vivaldi, Skalkottas, Haydn, Schubert.

Η Anita Mitterer, διδάσκει από το 1992 βιολί, βιόλα και μουσική δωματίου στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg, όπου σπούδασε και η ίδια με τον Jürgen Geise. Περαιτέρω σπουδές ακολούθησε με τους Antonin Moravec στην Πράγα και Thomas Christian στη Βιέννη. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια διετέλεσε ως εξάρχων στο Μπαρόκ Σύνολο του Salzburg και αποτελεί βασικό μέλος του συνόλου Concentus Musicus που ίδρυσε ο Nikolaus Harnoncourt. Μέλος του διάσημου κουαρτέτου Mosaiques, το οποίο είναι ένα από τα πιο διακεκριμένα διεθνώς σύνολα εποχής.

Ο Χρήστος Κανέττης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών με την Ισμήνη Χρυσοχόου Κάρτερ παίρνοντας Δίπλωμα με Άριστα και Πρώτο Βραβείο παμψηφεί. Από το 1977 έως το 1984 σπούδασε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης με τον Franz Samohyl και Josef Suk (δίπλωμα σολίστ με τιμητική διάκριση του Αυστριακού Υπουργείου Τεχνών), στην Ακαδημία του Augsburg Γερμανίας με τη Ρωσίδα Βιολονίστρια Lydia Dubrovskaja, στο Conservatoire de Paris με τη Michelle Auclair καθώς και στη Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης – βιολί με τη διάσημη Παιδαγωγό Dorothy DeLay και μουσική δωματίου με τους Felix Galimir και Robert Mann (Juilliard String Quartet) –αποφοιτώντας το 1984 με Masters Degree.

Γι’ αυτές τις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και γιά τη συμμετοχή του σε Master Classes με τους διακεκριμένους μουσικούς Josef Gingold (Indianapolis, USA), Sandor Vegh (London) και Itzak Perlman (California, USA) του χορηγήθηκαν επανειλημμένως υποτροφίες του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ωδείου Αθηνών (υποτροφία Σκατζουράκη), Alban Berg Stiftung (Αυστρία) και Fullbright Award (USA). Ως σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Άπω Ανατολή καθώς και στα μεγάλα μουσικά κέντρα της Ευρώπης και έχει συμπράξει με ονομαστές ορχήστρες στις Η.Π.Α., στον Καναδά, στο Μεξικό και στη Νότιο Αμερική και στην Ευρώπη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο θέατρο του ιδρύματος.

Πρόγραμμα Συναυλίας:

Felix Mendelssohn – „Allegro molto“ from the Violin Concert in d-moll
Violin solο: Stelios Mastrogiannis

Antonio Vivaldi – „Summer“ from ”Seasons”
Violin solo: Anastasia Dimitri & Iason Tzanakos
Nikos Skalkottas – Two Greek dances
arrangment for Stringw ensemble by Iason Tzanakos
Franz Schubert – Concert piece D345 for Solo-Violin and Strings
Violin solo: Christos Kanettis
Josef Haydn – String quartet „Die Quinten“ op. 76/2
Christos Kanettis & Iason Tzanakos – Violin, Anita Mitterer – Viola, Leo Morello – Cello

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.