Έργα του Δημήτρη Σκύλλα σε πρώτη εκτέλεση στο “Ελληνικό Κέντρο” στο Λονδίνο

Photo taken by Nickolas Chryssos

Τον “ήχο τριών γενεών”, δηλαδή της δικής του, του Γιώργου Κουμεντάκη και του Αμερικανού Jogn Cage θα ερμηνεύσει ο ίδιος ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας τον προσεχή Σεπτέμβριο στο “Ελληνικό Κέντρο” του Λονδίνου. Ο Βολιώτης δημιουργός έχοντας αποκομίσει θετικές κριτικές για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και τις εκτελέσεις έργων του σε Ελλάδα και Εξωτερικό, θα παρουσιάσει μουσικά έργα σε σχέση με αυτά των δύο άλλων σημαντικών συνθετών. Με τον Γιώργο Κουμεντάκη, άλλωστε συνεργάστηκαν μέσω του Kyklos Ensemble του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής. Το ερώτημα που θέτει ο συνθέτης είναι “Αλλάζει η μουσική στο πέρασμα του χρόνου;”

Ο διαπολιτισμικός διάλογος είναι ένα υπέροχο παράδειγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τις αντιθέσεις, τις ομοιότητες και τη δημιουργική γέφυρα μεταξύ των τριών αυτών ατόμων. Ενώ ο Cage θεωρείται ως ένα από τα πιο δημιουργικά μυαλά του 20ου αιώνα, ο Κουμεντάκης έχει κατακτήσει μια ισχυρή θέση στη σημερινή παγκόσμια μουσική σκηνή καθιστώντας τον ένα από τους πιο παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες της γενιάς του. Ο νεαρός Δημήτρης Σκύλλας, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένας καινοτόμος συνθέτης του οποίου η μουσική εμπλέκεται με την παράδοση και την έννοια της τελετουργίας. Τα έργα του έχουν εκτελεστεί και θα εκτελεστούν σε διάφορα σημαντικά μέρη όπως το Αββαείο του Γουεστμίνστερ, το V&A, το Royal Albert Hall, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές απαντώντας εμμέσως στο ερώτημα που θέτει ο συνθέτης “ίσως αυτό που αλλάζει πραγματικά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι συνθέτες χρησιμοποιούν το υλικό, όχι η πρωταρχική δημιουργική δύναμη!”

Η συναυλία διοργανώνεται από το Ark4Art και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ. στο Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο

Facebook event

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.