«Φως Λευκό Σταθερό» : Ένα συνταρακτικό ψυχολογικό μυθιστόρημα από το Πήλιο!

Το ψυχολογικό μυθιστόρημα «Φως Λευκό Σταθερό. Η Διαδρομή προς την Κάθαρση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πηγή με τον συγγραφέα Θεόδωρο Κόλλια, να είναι τα τελευταία χρόνια μόνιμος κάτοικος Πηλίου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

O διακεκριµένος γιατρός Νικόλας Αρικιάν αποδέχεται πως οι ευκαιρίες για να βρει την ευτυχία αναλώθηκαν στο παρελθόν όπου και αποφασίζει να ζήσει, αποτραβηγµένος «στην κορυφή του βουνού που είχε δεχτεί στο πελώριο βραχώδες σώµα τ’ αποµεινάρια της πολυκύµαντης ύπαρξής του». Μεταξύ ενός παρόντος βυθισµένου στην αποµόνωση που του υπενθυµίζει αδιάκοπα και βασανιστικά τα περασµένα και ενός µέλλοντος που του έχει γυρίσει την πλάτη, µια φωνή –«… το άθροισµα των φωνών όλων των ανθρώπων που είχαν περάσει από τη ζωή του»– τον οδηγεί στην κατασκευή ενός απαράµιλλου κεριού, µίας λαµπάδας που θα τον συνδέσει µε το αόρατο, µε τους µεταστάντες, τους φλόγινους ζωντανούς.

Λίγο πιο µακριά, στο µικρό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, η αδάµαστη κόρη του φαροφύλακα ζωντανεύει κάθε βράδυ την λάµπα του φάρου. Με τις σταθερές λευκές της δέσµες, η Μάρθα θα αποπειραθεί να γλυτώσει τον Αλέξανδρο Τόµσον, έναν δηµοσιογράφο που κινδυνεύει από υπαρξιακό ναυάγιο.

Ποιος από τους τρείς θα σωθεί και ποιος θα χαθεί θα το καθορίσει το φως.

Ένα ψυχολογικό µυθιστόρηµα που πραγµατεύεται την αιώνια µάχη του φωτός µε το σκοτάδι και αγγίζει µε ιδιαίτερο τρόπο τόσο τη σχέση του παρελθόντος µε το παρόν και το µέλλον, όσο των επιθυµιών, των πόθων και των φόβων µε την αλήθεια, επιχειρώντας να ρίξει το δικό του φως σε ερωτήµατα που γεννιούνται στα βάθη της σκέψης του κάθε ανθρώπου.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Κόλλιας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και έδειξε νωρίς ιδιαίτερη κλίση στις τέχνες. Έφηβος ακόµη, συνεργάζεται µε τον εικαστικό Μιχάλη Κατζουράκη, ενώ παράλληλα σπουδάζει σχέδιο στη σχολή της Ιωάννας Οικονοµίδου. Το 1991 ξεκινάει τις σπουδές του στην ACADEMIE ROYALE DES BEAUX-ARTS στις Βρυξέλλες, µε κατεύθυνση διαφήµιση και επικοινωνιακή στρατηγική, ενώ παράλληλα φοιτά στην ACADEMIE CONSTANTIN MEUNIER, στο τµήµα Φωτογραφίας. Μετά από την υποτροφία που τον έφερε στο UNIVERSIDAD COMPLUTENSE στη Μαδρίτη, στα τµήµατα Φωτογραφίας και Σχεδίου, τελειώνει τις σπουδές του στη Γραφιστική και Οπτικοακουστική Επικοινωνία.

Θα διαµείνει στο Βέλγιο µέχρι το 2019, εργαζόµενος ως γραφίστας και φωτογράφος. Έκτοτε ζει στο Πήλιο, όπου αφιερώνει τον χρόνο του στη δηµιουργία, σε έναν µικρό ιδιωτικό ξενώνα και τη φύση. Το Φως λευκό σταθερό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.