Γεμάτη η καλοκαιρινή καλλιτεχνική ατζέντα στον Βόλο

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας στο Ράδιο ΕΝΑ

Από 28 Μαΐου επιτρέπονται συναυλίες και παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ να ετοιμάζεται για το πρόγραμμα που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη αρκετές κινήσεις.
«Ετοιμαστήκαμε έγκαιρα και κάναμε μία αρκετά καλή ανακαίνιση στο δημοτικό ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας και έχει γίνει εξαιρετικό. Το ανοιχτό δημοτικό θέατρο στον Βόλο λόγω παρακείμενων εργασιών δεν μπορεί φέτος να φιλοξενήσει παραστάσεις. Έχει γίνει μία σχετική προεργασία από τη Διεύθυνση Πολιτισμού» ανέφερε ο κ. Βλιώρας, σημειώνοντας ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει την είσοδο του 50% των θεατών που μπορεί να φιλοξενήσει ένας ανοιχτός χώρος.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, από τις 7 Ιουνίου στον Βόλο θα αρχίσουν να φιλοξενούνται μετακλητές παραστάσεις από θέατρα της Αθήνας, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες. «Είναι πάντως λίγο επιφυλακτικοί οι επιχειρηματίες γιατί με το 50% είναι δύσκολα να βγουν οικονομικά. Επειδή όμως έχουν καιρό να δουλέψουν κι αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν διεργασίες για να μειωθεί το κόστος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, συμπληρώνοντας ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Συνολικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 10-12 συναυλίες.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων

Από εκεί και πέρα, ήδη το πρόγραμμα έχει μπει στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων με θέσεις που θα προκύψουν από χάραξη στο θέατρο της Νέας Ιωνίας για να ξέρουν τις θέσεις τους οι επισκέπτες. στο πρόγραμμα επίσης εντάσσεται και η επίσκεψη της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, που θα έρθει με την παράσταση του Βαφτιστικού ενώ αναμένονται εκδηλώσεις και στις 23-24 Ιουλίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. «Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, περιμένοντας να ενημερωθούμε για τα πρωτόκολλα, θα έχουμε κι άλλα για να είναι ένα γεμάτο καλοκαίρι με διεξόδους για τον κόσμο που τις έχει ανάγκη» σημείωσε ο κ. Βλιώρας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ανέφερε ότι στο πλάνο βρίσκεται και η χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. «Εκεί προσανατολιζόμαστε για τη μεγάλη συναυλία, ή για τη Νεάπολη,. Τα γήπεδα ενδείκνυνται γιατί έχουν πολλές θέσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ήδη γίνεται και ο προγραμματισμός της περιόδου 2021-22 για το Θέατρο Βόλου. «Θα έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με βάση την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή, αρκεί να πάνε όλα καλά. Προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε και κάτι από εκείνη την πλευρά» κατέληξε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.