Κύκλος θεματικών παραστάσεων από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών, των οικογενειών τους και του φιλόμουσου κοινού της πόλης για την λαϊκή, την παραδοσιακή μουσική και τα αντίστοιχα μουσικά όργανα, το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει ένα κύκλο εκδηλώσεων κατά θεματικές ενότητες που αφορούν στην πολύπλευρη ανάδειξη των τοπικών μουσικών ιδιωμάτων. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του κύκλου αυτού έχουν αναλάβει οι υπεύθυνοι καθηγητές του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου, Βαγγέλης Μπαντελάς και Κώστας Γεδίκης.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ερμηνευτικό μουσικό μέρος, εστιασμένο στο ρεπερτόριο της κάθε περιοχής καθώς και ανακοινώσεις σχετικές με το εκάστοτε πολιτισμικό πλαίσιο, ενώ έχουν ως επίκεντρο την παρουσίαση ενός σχετικού βιβλίου ή ενός δίσκου και υποστηρίζονται από ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
Η πρώτη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στα μουσικά ιδιώματα του Πηλίου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 6:00 μμ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωστής Δρυγιαννάκης, συνθέτης, ερευνητής της μουσικής, επιμελητής εκδόσεων και μέλος του Τομέα Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο παλαίμαχος λαϊκός ακορντεονίστας Σταύρος Κρινάκης, επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας “ο Απόλλων”, ο οποίος και θα συνοδεύσει την Χορωδία. Όσον αφορά στο ερμηνευτικό μέρος, τον κύριο ρόλο έχει η χορωδία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.