Μαθαίνουν την πόλη τους … οι Οδηγοί και οι φίλοι του ΣΕΟ Νέας Ιωνίας

Ιστορικός παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός περίπατος στην συνοικία των Παλαιών

Το Τοπικό Τμήμα του Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει ιστορικό παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό περίπατο στην συνοικία των Παλαιών του Βόλου, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.Οι συμμετέχοντες θα περιδιαβούν τον λόφο θα δουν τα σημάδια της ιστορίας του, θα ταξιδέψουν στο χρόνο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπειρία και τις γνώσεις τους, θα κάνουν μια στάση ανάπαυλας για καφέ, αναψυκτικό και αναστοχασμό, θα πάρουν ενημερωτικά φυλλάδια…Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο στα παιδιά των ομάδων του ΣΕΟ με τους γονείς τους, όσο και σε κόσμο εκτός Οδηγισμού που επιθυμεί να συμμετέχει. Αυτή η δράση, θα είναι η πρώτη μιας σειράς περιπάτων – δράσεων με θέμα ¨Μαθαίνω την πόλη μου”.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 η ώρα το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου στην οδό Φερών 17 στα Παλαιά. Ο κύριος Γιάννης Κουτής, ιστορικός στη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην περιοχή.
Οι υπεύθυνοι του Τοπικού Τμήματος του Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας θεωρούν πολύ σημαντικές αυτές τις παιδαγωγικές δράσεις, επειδήεντάσσονται στο Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα.Σκοπός τους είναι να αναδείξουν πλευρές της Ιστορίας του τόπου μας, που είναι άγνωστες στο πλατύ κοινό, με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο.
“Επιδιώκουμε να πραγματοποιούμε δραστηριότητες, που βοηθούν τα παιδιά μας και τους νέους μας να αποκτήσουν εμπειρίες. Προσπάθειά μας είναι να οργανώνουμε δράσεις που συμβάλλουν στην πνευματική, ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος μας είναι η ατομική πρόοδος των μελών μας, όπως και το να μάθουν να ζουν με αξίες. Η δράση “Μαθαίνω την πόλη μου” είναι ανοιχτή και στους φίλους και στους γονείς των παιδιών. Άλλωστε η βιωματική και ψυχαγωγική προσέγγιση είναι οκαλύτερος τρόπος για να εντρυφήσουμε σε οποιαδήποτε γνώση και φυσικά στο να γνωρίσουμε ουσιαστικά τον τόπο μας” επισημαίνει το στέλεχος του ΣΕΟ κ. Εύη Κλεάνθη. Ενώ η πρόεδρος του Οδηγισμού Νέας Ιωνίας κ. Κυριακή Δανιηλίδου αναφέρει: “Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί φέτοςπεριλαμβάνει 4 έως5ξεναγήσεις-διαδρομές μεψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εκτός από την περιοχή των Παλαιών, αν μας το επιτρέψει η πανδημία, ευελπιστούμε να εξερευνήσουμε τον βιομηχανικό Βόλο του περασμένου αιώνα και την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, την προσφυγική Νέα Ιωνία, τον Βόλο κατά την περίοδο της Κατοχής και την περιοχή της Δημητριάδας. Το πρόγραμμα “Μαθαίνω τον Τόπο μου”συνδυάζει την ιστορία με τις προεκτάσεις της στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Θα περπατάμε στους δρόμους της πόλης μας και θα αφουγκραζόμαστε τη ζωή των ανθρώπων που έζησαν μέσα στους αιώνες. Για τα παιδιά των ομάδων θα ακολουθήσει ανατροφοδότηση. Το πρόγραμμα βάζει τα θεμέλια για τον ενημερωμένο και υπεύθυνο πολίτη, που ξέρει τον τόπο του και φροντίζει γι αυτόν.”
Την Κυριακή, κατά την διάρκεια του περιπάτου θα κρατούνται οι αποστάσεις και οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
Η πολιτιστική περιήγηση είναι δωρεάν.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6934187225 από Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 14:00, κ. Εύη Κλεάνθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.