Με άρωμα από το παρελθόν γιόρτασε την αδιάκοπη διαδρομή του το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (φωτογραφίες + βίντεο)

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου και ώρα 7 το απόγευμα, παρουσία φορέων της πόλης, των μελών και των φίλων της λυκειακής οικογένειας.
Η εθιμοτυπική αυτή πρώτη εκδήλωση του 2024, έχει ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, λόγω του ότι η νέα χρονιά σηματοδοτεί την αδιάκοπη διαδρομή του υπεραιωνόβιου ιστορικού μας σωματείου (1920-2024), που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πλούσια προσφορά, σε μια δέσμη από τομείς δραστηριότητας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.
Η φετινή πρώτη του εκδήλωση, περιελάμβανε σύντομο καλλιτεχνικό δρώμενο με τη συμμετοχή μελών της χορευτικής του ομάδας αφιέρωμα στην κομμωτική, μιας τέχνης με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς και στους επαγγελματίες του καλλιτεχνικού αυτού επαγγέλματος, συμβάλλοντας στην περιποίηση, την αισθητική και την ομορφιά των ανδρών αλλά και των γυναικών. Το συμβολικό αυτό αφιέρωμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Ν. Μαγνησίας «Αγία Τριάς».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε στα μέλη και θα διατίθεται γενικά το φετινό ημερολόγιο, που είναι αφιέρωμα στην χειροτεχνία, με μία χρωματική πανδαισία, κυρίως, υφαντών, μέρος από την πολύτιμη συλλογή του Λυκείου. Επίσης, ανακοινώθηκε η βοήθεια του ΛΕΒ που δόθηκε σε πλημμυροπαθείς της συνοικίας Παλαιών -Παλιού Λιμεναρχείου, εκφράζοντας και την έμπρακτη υποστήριξη των αδελφών Λυκείων των Ελληνίδων Αθήνας, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Πύργου, Κιλκίς, Σάμου, Σαλαμίνας, Χαλκίδας και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού ΛτΕ Κηφισιάς.
Τέλος, επιδόθηκε η ετήσια εύφημος μνεία «Μαρία Μαύρου-Γκέκου» στην χορεύτρια του ΛΕΒ, που τηρεί τις προϋποθέσεις της διάκρισης και συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό έπαθλο, το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο βολιώτης ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και επίτιμο μέλος του σωματείου Γιώργος Γκέκος. Το βραβείο δίνεται στη μνήμη της μητέρας του Μ. Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδας του ΛΕΒ στη διάρκεια του 1948-1963.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.