Μια βραδιά-όνειρο από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο

Έκλεψε τις καρδιές, για μια ακόμα φορά, η περίφημη  Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε  στο θερινό θέατρο Ν.Ιωνίας Βόλου, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, που είχε ως σκοπό την ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς, αλλά και τη στήριξη  της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

 

Πλέον οι διοργανώσεις αυτές έχουν γίνει θεσμός, που με ανυπομονησία περιμένουν οι φανατικοί φίλοι της  Μπάντας κάθε καλοκαίρι, αφού τέτοιες συναυλίες διοργανώνονται ανελλιπώς από το 2015 , σε διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας.

 

Η συναυλία του Βόλου είχε  την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του Ομίλου Μίλτου Μουστακαλή, ενώ η αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα , την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πλατεία, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καρδίτσας και  είναι η πρώτη φορά στην ιστορία , που η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού επισκέπτεται την πόλη.

 

Η συναυλία-όνειρο στο Βόλο, που είχε τίτλο “Το πάρτι των .. αναμνήσεων!»”, πραγματοποιήθηκε με μειωμένες  θέσεις θεατών και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων  κατά της πανδημίας, με το τυχερό κοινό  να απολαμβάνει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός,  γεμάτο μουσική, τραγούδι, πρόζα, και έντονα συναισθήματα, από την χρυσές εποχές του Ελληνικού κινηματογράφου και των Sixties.

 

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας ΓΕΝ, που ήλθε  στη Θεσσαλία με τους καλύτερους σολίστες της , είχε  ο  ακούραστος  και ευρηματικός Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ) ,που έχει απογειώσει την καλή φήμη της Μπάντας τα τελευταία χρόνια και  κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες  της Ευρωπαϊκής ηπείρου , ενώ προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο, διαφημίζοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, μέσα από τη μουσική.

 

Σολίστ : Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο) , Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος)   , Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) , Μανώλης Κοκκώνης (τενόρος) .

 

Τη Μπάντα  συνόδευε ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, ο Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Ιωάννης Σαμοθράκης , Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ, στον οποίο επιδόθηκε η τιμητική πλακέτα για το ΓΕΝ από τον Διοικητή της 32 ΤΑΞΠΝ Ταξίαρχο κ. Δρόσος Δημήτριο.

 

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν  προς τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , αλλά και προς τους τιμώμενους Φορείς για το εξαιρετικό τους έργο, τις οποίες παρέλαβαν ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος (εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων ) και ο κ. Τράγαλος Κώστας (Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας).

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, ακόμα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και καταδεικνύει ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης και παράλληλα ότι είναι αναγκαία η έμπρακτη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις, διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , (έχουν μέχρι σήμερα διοργανωθεί δέκα επτά (17)  μεγάλες εκδηλώσεις με χιλιάδες θεατές ) και με τη στήριξη Δήμων και Φορέων από όλη τη Θεσσαλία.

 

Εκλεκτά προϊόντα της Μαγνησιακής  γής

 

Στη  Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού προσφέρθηκαν, κατά την αναχώρησή της από το Βόλο, πολυβραβευμένα προϊόντα  της περιοχής  από τη βιομηχανία «ΕΨΑ» Αγριάς, από τον οινοποιητικό  Συνεταιρισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” Ν. Αγχιάλου, από την εταιρίαΕλαιόλαδο Πηλίου Οικογένειας Βολιώτη”-Α. Λεχώνια, από την εταιρεία «Χαλβάς Παπαγιαννόπουλος»-Βόλος και εκλεκτά προϊόντα της εταιρείας Argowine της οικογένειας Αποστολάκη – Κρόκιο Αλμυρού, ως ένα μικρό δείγμα των  εξαιρετικών προϊόντων και εκλεκτών γεύσεων από την περιοχή  του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας

 

Ο Κώστας Σκριάπας εκπροσωπώντας τους διοργανωτές (Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας και Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού), ευχαριστεί θερμά τις παραπάνω παραγωγικές μονάδες ,γιατί  με τη χειρονομία τους αυτή, αναδεικνύουν  την περιοχή της Μαγνησίας, όχι μόνο, ως έναν μοναδικό και ονειρεμένο τουριστικό προορισμό, αλλά και ως μια περιοχή που παράγει μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα , τα οποία αξίζουν να κερδίσουν νέες αγορές , δίνοντας εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.