Μουσικοθεατρική παράσταση από το «ΚΔΑΠ Βασδέκειο»

Όπως και άλλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο, η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο.

Πρόκειται για μια μεταφορά του κλασσικού έργου του P.I. Tchaikovsky. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος 80 περίπου παιδιά που παρακολουθούν εργαστήρια στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο. Μετέχουν τμήματα από τα εργαστήρια του Θεατρικού Παιχνιδιού, του Κουκλοθεάτρου, της Μουσικοκινητικής και της Ορχήστρας.

Την σκηνοθεσία και την επιμέλεια του έργου έχει αναλάβει η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Χρυσάνθη Κατσιμπέρη, ενώ την οργάνωση των τμημάτων έχουν αναλάβει οι μουσικολόγοι Σοφία Λάππα και Λευκή Λιναριτάκη για τα μουσικά μέρη του έργου και η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη για το τμήμα κουκλοθεάτρου.

Τα σκηνικά έγιναν από τα ίδια τα παιδιά με την επίβλεψη της κεραμίστριας Ευαγγελίας Γεωργοπούλου, ενώ οι εικόνες που παρουσιάζονται στην παράσταση έγιναν στο τμήμα ζωγραφικής με την επίβλεψη της εικαστικού Χριστίνας Στεφανούλη.

Τα παιδιά μετείχαν σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας του έργου και θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια μύησης των παιδιών στον κόσμο του θεάτρου και της μουσικής μέσα από την εμπειρία μιας παράστασης.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο περιλαμβάνουν επίσης μια μουσική βόλτα στο κέντρο της πόλης από τα παιδιά των τμημάτων μουσικοκινητικής και ορχήστρας, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, όπου τα παιδιά θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην οδό Ερμού, στολίζοντας μουσικά την γιορτινή εικόνα της πόλης.

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Δεκεμβρίου στις 5.00 μμ τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά στο χώρο του ΚΔΑΠ, με τη βοήθεια ενός σεφ και δύο ζαχαροπλαστών από το ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δέσποινα Κότογλου, η Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Κατερίνα Χαραλάμπους, το προσωπικό και τα παιδιά του ΚΔΑΠ εύχονται σε όλους τους δημότες καλές γιορτές και τους περιμένουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.