O Β. Λέκκας στον Αλμυρό

Tο προσεχές Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30′ θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, στην αποθήκη της ΑΛΑΤΟΣΤΡΑΤΑΣ.

Όπως τονίζεται, «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού “Ρεμπέτικο”» με την Κοιν.Σ.Επ. “ΑΛΟΤΟΠΟΣ”.

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε.Αρανίτσης, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Παπαδάκη, Γιάννης Σπυρόπουλος «Μπαχ» και φυσικά θα είναι εκτεταμένη η αναφορά στον Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου κλπ.

Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, θα μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.