Παράταση της έκθεσης «Οι Εβραίοι στον Βόλο. Τεκμήρια από τη ζωή και τη δράση τους»

Έως 7 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσείο Πόλης

Η περιοδική έκθεση του Μουσείου της Πόλης που είναι αφιερωμένη στην παρουσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου στην τοπική ιστορία, παρατείνεται έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024. Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε επισκέπτες και μαθητικές ομάδες να επισκεφθούν την έκθεση, καθώς λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών τα σχολεία αλλά και το Μουσείο της Πόλης παρέμειναν για μεγάλο διάστημα κλειστά.

Η έκθεση πραγματοποιείται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε συνεργασία με τη  Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, ιερά σκεύη και προσωπικά αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας και οικιακής χρήσης, καθώς κι ένα κατατοπιστικό χρονολόγιο παρουσιάζεται –  για πρώτη φορά διαχρονικά και στο σύνολό της –  η ιστορία των εβραίων στο θρήσκευμα συμπολιτών μας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης.

Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και απογεύματα Τετάρτη &  Παρασκευή 18.00 – 21.00. Σάββατο – Κυριακή 10:30 – 13:30

Δευτέρα το Μουσείο είναι κλειστό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.