Παρουσίαση νέας έκδοσης

Της “Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών”

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Τ.Ε.Ε.) (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή) η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» παρουσιάζουν την νέα έκδοση της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών «Ν. Α. Χριστόπουλος: Ο τελευταίος γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης της Μαγνησίας».

Στην παρουσίαση της έκδοσης θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, Υπ. Δρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιμελητής της έκδοσης, ο Γρηγόρης Καρταπάνης, ερευνητής και εγγονός του λαϊκού ζωγράφου, η Μάγδα Κουμπαρέλου, κριτικός τέχνης, ο Δημήτρης Δερβένης, ναυπηγός. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσάνα Πώποτα.

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών με την υποστήριξη Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τον πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» επέλεξε να τιμήσει στην έκδοση αυτή του θεματικού της ημερολογίου για το 2017 ένα γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη της Μαγνησίας που έχει αποτυπώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ναυτικής παράδοσης της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Η έκδοση αφορά το έργο και τη ζωή του λαϊκού Ν. Α. Χριστόπουλου μέσα από ζωγραφικά έργα και αντικείμενα του ζωγράφου του ταρσανά των Πευκακίων σε κείμενα των: Κίτσου Μακρή (λαογράφος και συγγραφέας), Αλέξανδρου Καπανιάρη (συγγραφέας και ερευνητής), Γρηγόρη Καρταπάνη (ερευνητής) και της Μάγδας Κουμπαρέλου (κριτικός τέχνης). Η έκδοση στο δεύτερο μέρος της κοσμείται από αρχειακό φωτογραφικό υλικό, ανέκδοτα σκίτσα του Ν. Α. Χριστόπουλου με στυλό καθώς και προσχέδια με μολύβι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.