Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τσιράκη «ξερολιθιά στον Βόλο

Στην αυλή του «Αίθριον» στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα την Τετάρτη 23 Ιουνίου 7.30 μ.μ.

Το βιβλίο του Βασίλη Τσιράκη με τίτλο «ξερολιθιά» θα παρουσιαστεί στο  Βόλο σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στις 7.30 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του bar – restaurant «Αίθριον» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα (Ζάχου με Γιαννιτσών) με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Τόπος» και του βιβλιοπωλείου «Επιλογή». Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Βαγγέλης Κατσιφός μεταφραστής – με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη δημιουργική γραφή, Παντελής Προμπονάς υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας και Ροσσάνα Πώποτα – δημοσιογράφος. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα διαβάσει  αποσπάσματα από το βιβλίο η Ελισάβετ Φανιά.

Το βιβλίο «ξερολιθιά» που εκδόθηκε το 2020 από τις εκδόσεις «Τόπος» ανατρέχει στο παρελθόν, στην Αθήνα του 2004 μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσιάζοντας τις ζωές τεσσάρων νέων ανθρώπων, του Άγγελου, της Ηρώς, της Σόνιας, του Παύλου των οποίων η καθημερινότητα διαταράσσεται σε εποχές που τα όνειρα είχαν δικαίωμα στην υλοποίησή τους και ο ευδαιμονισμός έτρεφε ισχυρές αυταπάτες. Κοινή συνισταμένη και των τεσσάρων ηρώων είναι η παρουσία ενός προσφυγόπουλου που ως «απομηχανής Θεός» ή ως «alter ego» οδηγεί σε έξοδο τα αδιέξοδα.  Άλλωστε όπως ο τίτλος δηλώνει ξερολιθιά είναι το σύνολο των λίθων που δεν απαιτούν άλλα υλικά για να σταθούν και στήσουν τοίχο παρά τη σωστή στάση και θέση στο κτίσιμο των υλικών …

Ο  Βασίλης Τσιράκης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1961. ‘Εζησε τα εφηβικά του χρόνια στο Βόλο και σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και αρθρογραφεί για θέματα τέχνης και πολιτισμού στον περιοδικό Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.  Εργογραφία : Θεσσαλονίκή 2003 – ντοκυμαντέρ μικρού μήκους (2003), «Οι ποδηλάτες του χρόνου» – μυθιστόρημα εκδόσεις Κοχλίας 2004, «Ακκορντεόν, βιολί καί φυσαρμόνικα» – μυθιστόρημα εκδόσεις ΚΨΜ 2007, «Μετεωρολογικό δελτίο» – Θεατρικό, «Παραβάτες της σκηνής» 2009, «Ένα συν ένα» – ταινία μικρού μήκους μυθολοπλασίας 2010, «Το παγκάκι» ταινία μικρού μήκους 2014, «Εναλλακτική λύση» – ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας 2015 – βραβείο διαγωνισμού σεναρίου London Greek Film Festival. Από τις εκδόσεις «Τόπος» κυκλοφορούν τα βιβλία του : «Σελανικ» (2012), «Τα χρόνια ανάμεσα»(2016), «Οι αλώβητοι» (2019).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.