Παρουσιάζεται αύριο το βιβλίο «Φροντίζω το Περιβάλλον» των Τζένη Μωραΐτη και Αγγελική Μαγκλάρα

Στις 6:30 στο Forum

Το βιβλίο «Φροντίζω το Περιβάλλον» που συνέγραψανηΔρ Τζένη Μωραΐτη,π. Σχολική Σύμβουλος Π.Α. Μαγνησίας, π. Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και η Αγγελική Μαγκλάρα, M.Εd, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», θα παρουσιαστεί στο Βόλο σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, αύριο, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στις 6.30  το  απόγευμα, στον Συνεδριακό Κέντρο Forum, Δεληγιώργη 9 και Πολυμέρη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη».

Για το βιβλίο θα μιλήσει  ο Κωσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή. Θα χαιρετίσουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ελισάβετ Αντωνίου και Πασχάλης Δήμου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Φροντίζω το Περιβάλλον», απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και περιλαμβάνει στοχευμένες και ελκυστικές  δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να εντοπίζει τις αιτίες και την παγκοσμιότητα των περιβαλλοντικών  ζητημάτων, καθώς και να αντιλαμβάνεται  τη σημασία υιοθέτησης  ατομικής θετικής στάσης και συνεργατικών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Βασίζεται στους άξονες της ομώνυμης ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π. για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ οι δραστηριότητες  του μπορούν να αποτελέσουν περιεχόμενο και αφορμή μικρών  ή μεγαλύτερων  project  και θεματικών προσεγγίσεων.

Στις  σελίδες του βιβλίου τα παιδιά θα βρουν και ένα καλό  φίλο,  τον Τι και Γιατί, τον βοηθό για την προστασία του περιβάλλοντος. Μαζί του θα μάθουν για: την κλιματική αλλαγή και τις αιτίες που την προκαλούν, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, τη ρύπανση και τους τρόπους μετακίνησης που δε βλάπτουν το περιβάλλον, την διαχείριση των σκουπιδιών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές και για την προστασία από αυτά, την παγκόσμια και τοπική πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τη φιλοζωία και τα δικαιώματα των ζώων.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.