Προτάσεις από το Sakidio για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου με σκοπό να τιμήσει και να προωθήσει τη γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον πολύπλοκο κόσμο των γλωσσών και τον πολιτισμό που τις συνοδεύει, με την ιστοσελίδα sakidio.gr να προτείνει δραστηριότητες και να διαθέτει σχετικό υλικό για τα σχολεία.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι: «Μπορούμε να μάθουμε νέες λέξεις σε διάφορες γλώσσες, να δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά από διάφορες χώρες, να διαβάσουμε παραμύθια σε διάφορες γλώσσες και να μοιραστούμε τις γλωσσικές μας εμπειρίες. Αυτή η ημέρα μας υπενθυμίζει ότι η γλωσσική ποικιλομορφία είναι πλούτος και πρέπει να την αξιοποιήσουμε για να επικοινωνούμε και να κατανοούμε καλύτερα τους άλλους».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών ενισχύει την πολυγλωσσία και την ευρωπαϊκή ενότητα, προάγοντας τον πολιτισμικό διάλογο και την κατανόηση.

«Ας τιμήσουμε αυτήν την ημέρα και ας γιορτάσουμε τις γλώσσες που μας ενώνουν ως Ευρωπαίοι. Η πρόταση του Sakidio για αυτή την ημέρα είναι το βίντεο και τα φύλλα εργασίας με τίτλο «Πώς πήραν το όνομά τους οι χώρες της Ευρώπης» καταλήγει.

Το video:

Τα φύλλα εργασίας από το site ΕΔΩ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.