Σαββέρια Μαργιολά: «Αφήνω την καρδιά και το ένστικτό μου, να με οδηγούν…»

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, με αφορμή την αποψινή παρουσία της στον Βόλο, μίλησε στη «Μαγνησία»

Έχοντας δώσει χρόνια τώρα, τις δικές της εξετάσεις στον κόσμο που την ακούει στα τραγούδια της, με επιτυχία μάλιστα και ιδιαίτερη αγάπη σαν ανταπόκριση, η Σαββέρια Μαργιολά, μια αγαπημένη ερμηνεύτρια, θα βρεθεί απόψε στον Βόλο, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο…
Ευκαιρία λοιπόν για συζήτηση στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», όπου μίλησε και ξεδίπλωσε τα αισθήματά της, για τα τραγούδια και τον κόσμο, για τους δημιουργούς, αλλά και την «Ερωτογραφία», την τελευταία της δισκογραφική δουλειά…Παραμένοντας «προσγειωμένη», παρά τις καλές και μεγάλες καλλιτεχνικές συνεργασίες, αλλά και την εμπιστοσύνη γνωστών δημιουργών, η Σαββέρια τονίζει ότι «αφήνω την καρδιά και το ένστικτό μου, να με οδηγούν…»

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Συνάντηση υπό το φως της… Πανσελήνου αυτή τη φορά στην πόλη μας, αγαπητή Σαββέρια. Μια μουσική βραδιά στο Μουσείο Τσαλαπάτα. Πώς προέκυψε και τι θα ακούσουμε;

Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω και στο Βόλο αυτό το καλοκαίρι, σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο. Ήταν κάτι που προγραμματιζόταν από καιρό και αισθάνομαι ευτυχής που τελικά προέκυψε. Έτσι θα περάσουμε παρέα την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, παρουσιάζοντας μια παράσταση που περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία αλλά και πολλές γνωστές διασκευές που αγαπάω να τραγουδώ.

Κάποιοι τυχεροί πρόσφατα, μπόρεσαν βέβαια να σε απολαύσουν μαζί με τον Θ. Κοτονιά στην Πελασγία, τραγουδώντας Ν. Παπάζογλου, για τον οποίο αντιλαμβάνομαι ότι αγάπησες, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, τα τραγούδια του…

Με τον Θοδωρή είμαστε φίλοι και αρκετό καιρό πριν είχαμε σκεφτεί ότι θα μας άρεσε να βρεθούμε μαζί επί σκηνής. Την αφορμή αυτής της συνεργασίας, μας την έδωσε τελικά η μεγάλη μας αγάπη στον Νίκο Παπάζογλου και στο έργο του και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σ’ εκείνον και στα τραγούδια του. Πριν μερικές μέρες παρουσιάσαμε αυτήν την παράσταση στην Πελασγία και στις 7 Αυγούστου θα την παρουσιάσουμε και στην Αθήνα, στη Δραπετσώνα, στο φεστιβάλ « Λιπάσματα 2017».

Εσένα όμως, σε συνδέουν και πρόσωπα, μιας και συνεργάστηκες στον τελευταίο σου δίσκο με τη Βάσω Αλλαγιάννη, βασική συνεργάτιδα του Ν. Παπάζογλου.

Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά τον Παπάζογλου όπως ο Θοδωρής αλλά ήρθε σαν δώρο η συνεργασία μου με τη σπουδαία Βάσω Αλλαγιάννη όπου στην τελευταία μου δισκογραφική δουλειά «Ερωτογραφία» μου χάρισε τρία υπέροχα τραγούδια σε στίχους του εξαιρετικού Πόλυ Κυριάκου.

Αφού κάναμε αναφορά στη τελευταία σου δουλειά την «Ερωτογραφία», η τρίτη κατά σειρά, οφείλω να αναφέρω ότι αφήνει ήδη το δικό της στίγμα… Περιλαμβάνει μπαλάντες, έντεχνα και λαϊκά, έτσι;

Έτσι ακριβώς και χαίρομαι πολύ για τη λέξη «στίγμα» που χρησιμοποιείς γιατί και σ’ αυτόν το δίσκο κατάφερα να αποτυπώσω ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό και στην ψυχή μου, με την πολύτιμη βοήθεια όλων αυτών των σπουδαίων δημιουργών που συμμετέχουν. Η «Ερωτογραφία» είναι ένας δίσκος με περισσότερη εξωστρέφεια που περιγράφει τον έρωτα σε όλες του τις εκδηλώσεις, τη χαρά, τη λύπη, το παράπονο, την αγάπη, την προσμονή… και όλα αυτά αποτυπώνονται μουσικά μέσα από μπαλάντες, έντεχνα αλλά και πιο λαϊκά τραγούδια.
Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι συμμετέχουν πολλοί συνθέτες και δημιουργοί με σημαντική πορεία στον χώρο, γεγονός που δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σου
Για μένα είναι τύχη και ευλογία, κάνοντας αυτό που αγαπώ, να μπορώ να αναπτύσσω σχέσεις καρδιάς και εκτίμησης και να μοιράζομαι σκέψεις και συναισθήματα με όλους αυτούς τους δημιουργούς, τους συνεργάτες, τους φίλους που απλόχερα και με τόση αγάπη μου εμπιστεύονται τα τραγούδια τους και τους ευχαριστώ μέσα απ΄ την καρδιά μου.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να τραγουδάμε και τις παλαιότερες δουλειές σου, όπως το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις»… Νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτό για έναν ερμηνευτή

Η ανταπόκριση είναι πολύ όμορφη και σημαντική για έναν καλλιτέχνη και η χαρά μου είναι ανείπωτη που μπορώ να ζω κάτι τόσο όμορφο. Το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» είναι ένα από τα τραγούδια που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και γι’ αυτό φέτος, αποφάσισα να είναι και ο τίτλος της καλοκαιρινής μου περιοδείας.

Έχεις συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, κάνεις ήδη τη δική σου καριέρα, τι άλλο έχεις κατά νου… Πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου;

Αφήνω την καρδιά και το ένστικτό μου, να με οδηγούν. Θέλω απλά να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη μεγάλη αγάπη της ζωής μου, τη μουσική, και ό,τι ήθελε προκύψει…

Η Σαββέρια Μαργιολά…

Πρόκειται για μία τραγουδίστρια με ιδιαίτερα αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία και πλούσιο βιογραφικό… Κόρη του μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του βιολιστή Γιώργου Μαργιολά, δισκογράφησε σε πολύ μικρή ηλικία με τον αδελφό της παιδικά τραγούδια και στα 17 της πρωτοτραγούδησε «ζωντανά» με τον Τάκη Σούκα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Μαρινέλλα, Κώστα Μακεδόνα, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιώργο Νταλάρα κ.ά.
Έχει παρουσιάσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Πράξη πρώτη». Τρία χρόνια μετά επιστρέφει με την «Αλισάχνη» ενώ το τραγούδι της «Σε Ποιά Θάλασσα Αρμενίζεις», έχει ήδη εκατομμύρια views στο YouTube .
Η «Ερωτογραφία» είναι η τρίτη δισκογραφική δουλειά της, στην οποία συμμετέχουν πολλοί αγαπημένοι συνθέτες και στιχουργοί με σπουδαία πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. (Με σειρά εμφάνισης: Στέφανος Λογοθέτης, Γιάννης Μαύρος, Μπάμπης Βαρθακούρης, Μάριος Μούρμουρας, Πόλυς Κυριάκου, Βάσω Αλλαγιάννη, Σωτήρης Καστάνης, Βίκυ Αθανάτου, Σπύρος Πετρουλάκης, Νίκος Πασσαλίδης, Χάρης Καραπάς, Στάθης Γιαννακόπουλος, Κώστας Φαλκώνης, Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Πέτρος Συνοδινός, Νίκος Πετρόπουλος).

Το εξώφυλλο της τελευταίας της δουλειάς,«Ερωτογραφία»
Το εξώφυλλο της τελευταίας της δουλειάς,«Ερωτογραφία»

Μουσική βραδιά απόψε, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Τo Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα, με αφορμή τη μεγάλη πανσέληνο του καλοκαιριού, συνδιοργανώνουν απόψε Παρασκευή 4 Αυγούστου (ώρα 21:00), μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, με τίτλο «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις», στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας.
Η Σαββέρια Μαργιολά θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια μαζί με τους μουσικούς Δημήτρη Μαργιολά και Μάριο Μούρμουρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210- 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.