Συναυλίες της Ακαδημίας Μουσικής Δωματίου εγχόρδων στη Σκιάθου

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων ταξίδεψαν οι περισσότεροι από 400 παραβρισκόμενοι στις δύο συναυλίες της Ακαδημίας μουσικής δωματίου εγχόρδων του Ίσνμπουργκ, που πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και της Anita Mitterer, την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, στο ξενοδοχείο Atrium και στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι του Δήμου, αντίστοιχα.

Οι συναυλίες είνα μέρος του προγράμματος “Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι”, πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα που στόχο έχει την ενθάρρυνση των μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία. Για το καλοκαίρι του 2016, έχουν συνολικά προγραμματιστεί έντεκα συναυλίες σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μάνη, Ναύπλιο, Σύρο, Χόρτο/Πήλιο, Σκιάθο και Πάρο), με τη Σκιάθο να είναι ο προτελευταίος σταθμός του προγράμματος.

Στο χαιρετισμό του ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, Alexander Wojda, τόνισε: “Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε μαζί σας στο όμορφο νησί της Σκιάθου, για αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Ο πολιτισμός είχε ενώσει όλες τις χώρες της Ευρώπης ως συνεκτικός ιστός. Οι Ευρωπαίοι έχουν κοινή πολιτισμική κληρονομιά, εκτιμούν την πλούσια πολιτισμική πολυμορφία τους, η οποία ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαίους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρεσβείας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ και όσους υποστήριξαν τη διοργάνωση.” Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας Michael Linhart, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη Έβελυν Παπαδοπούλου.
ΠΟΛ. ΣΥΛ. 'Η ΣΚΙΑΘΟΣ' 5
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» μουσικοί και από τις δύο χώρες εμφανίζονται από κοινού σε διάφορα σχήματα, κινούμενοι σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα που εκτείνεται από κλασική μουσική, τζαζ μέχρι ηλεκτρονική μουσική.Σημαντικό μέλημα της Πρεσβείας είναι και η εκπαίδευση των νέων μουσικών, για το λόγο αυτό προωθεί ήδη για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Πήλιο την Ακαδημία Μουσικής Δωματίου Εγχόρδων του καθ. Χρήστου Κανέττη, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και διδάσκει βιολί επί σειρά ετών στο Mozarteum Salzburg.

Η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, συνεργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς. Για φέτος είχαμε την χαρά και την τιμή να απολαύσουμε τους καταξιωμένους μουσικούς Χρήστο Κανέττη και Anita Mittrerer αλλά και οκτώ νέους εκτελεστές εγχόρδων από την Αυστρία και την Ελλάδα, σε ενα πληθωρικό και απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα, σε μουσική των Schubert, Vivaldi, Mendelssohn, Σκαλκώτα και Hayden.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ιδιαίτερα τον Επιτετραμμένο Alexander Wojda, για τη δυνατότητα που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στη Σκιάθο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις, σηματοδοτώντας τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, την υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος της Πρεσβείας Χαρά Μαμάτα, την Fleur Ποταμιάνου και τον Ανδρέα Ποταμιάνο για την πολύτιμη συμβολή τους, τους χορηγούς Ηλέκτρα Χατζημιχάλη του ξενοδοχείου Atrium, Δημήτρη Κολιάκο του εστιατορίου Μπούρτζι, την Δέσποινα Μαρκάκη του εστιατορίου ERGON, την Κατερίνα Μιχαήλ του Mare Gaia concept store, την Hellenic Seaways, το Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου, τον Αντώνη Κισσουρά για την τεχνική υποστήριξη, και για τη βοήθειά τους, την Celine Monnier, τον Νίκο Σκιαδά, την Ήβα Γιαννοπούλου και την Δέσποινα Μιτζέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.