Τα «Μουσικοθεατρικά – Εναλλακτικά» στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

Στην επίσημη έναρξη του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 μετά τις 7 το απόγευμα στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, προσφέροντας μια όμορφη μουσική εκδήλωση, θα λάβουν μέρος τα μέλη του χορωδιακού τμήματος του προγράμματος «Μουσικοθεατρικά- Εναλλακτικά» του 8ου Γυμνασίου Βόλου.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μουσικοθεατρικά – Εναλλακτικά» του 8ου Γυμνασίου Βόλου δημιούργησε πριν δεκαέξι χρόνια, η εκπαιδευτικός του σχολείου Παπαθανασίου Κατερίνα (Μαθηματικός, Πληροφορικός και πτυχιούχος κλασσικού τραγουδιού) με όραμα να γίνει το σχολείο εντευκτήριο ποιοτικής μουσικής και ορθού Ελληνικού λόγου, στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Η ομάδα του προγράμματος είναι πολυπληθής (αριθμεί κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 70 με 80 μαθητές, επί συνόλω 210 περίπου μαθητών του σχολείου) και έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα πολυάριθμες και αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις στα πλαίσια του ανοίγματος του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία. Με σύνθημα ότι «σχολείο δεν μπορεί να είναι μόνο μαθήματα» και με βάση την εθελοντική και απρόσκοπτη προσφορά και αλληλεγγύη, όλα τα έσοδα από τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις της ομάδας, έχουν διατεθεί στα παιδιά του ορφανοτροφείου, στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ και σε παιδιά της Νέας Δημητριάδας που τα είχαν ανάγκη.

Πρόγραμμα Παρασκευής 27 Απριλίου 2018
Το Χορωδιακό τμήμα των «Μουσικοθεατρικών-Εναλλακτικών» θα ερμηνεύσει τα παρακάτω τραγούδια:
1.Ελένη (στίχοι/ σύνθεση : Μπάμπης Τσικληρόπουλος / Θάνος Μικρούτσικος)
2. Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Ράβε ξύλωνε) (στίχοι/ σύνθεση : Βασίλης Ανδρεόπουλος / Σταύρος Ξαρχάκος) 3. Ριρίκα (στίχοι/ σύνθεση : Γιάννης Πρινέας / Στάθης Μάστορας 4. Οι θαλασσιές σου οι χάνδρες (στίχοι/ σύνθεση : Κώστας Πρετεντέρης / Μίμης Πλέσσας) 5. Φούστα κλαρωτή (στίχοι/ σύνθεση : Αλέκος Σακελλάριος / Μάνος Χατζιδάκις) 6. Φίλοι και αδελφοί (στίχοι/ σύνθεση : Σέβη Τηλιακού / Cliff Richard ). Επιλογή κομματιών, διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας: Κατερίνα Παπαθανασίου. Συνοδεία στο πιάνο: Ελένη Ζωγράφου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.