Το «αγγελόκρουσμα» στο Αλώνι

Από τον Θ. Κοροβίνη και την Κ. Κουλλιά

Μουσικοθεατρική παράσταση «το Αγγελόκρουσμα» του Θωμά Κοροβίνη, Σάββατο 23 Ιουλίου, Ώρα 9:00 το βράδυ στο Θέατρο «Αλώνι» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Ο δημιουργός διαβάζει αποσπάσματα από την νουβέλα του με την συνοδεία λαϊκής Ορχήστρας και εμβόλιμα τραγούδια. Μετά το διάλειμμα ακολουθεί συναυλία με ανθολογία από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών. Συμμετέχει η διαπρεπής τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά και τετραμελής ορχήστρα.

Ο Θωμάς Κοροβίνης εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά πολιτιστικού προσανατολισμού.

Στο «Αγγελόκρουσμα», λογοτεχνικός ήρωας και πρωταγωνιστής είναι ο Παπαδιαμάντης. Το πεζογράφημα αυτό αποτελεί μια αυτοαφήγηση με χρονική αφετηρία την επομένη της Πρωτοχρονιάς του 1911, όταν «ο παππούς μας ο κυρ-Αλέξανδρος μετρούσε τις αντοχές του στην κορυφαία μάχη του βίου, την τελική, αυτήν με τον Άρχοντα του Άδη, όπου από την έκβασή της κανείς θνητός στον κόσμο αυτόν δεν εξήλθε μέχρι σήμερα νικηφόρος. Σωνόταν πια το λαδάκι του!» (σελ. 9).

Ο Κοροβίνης στο «Αγγελόκρουσμα» μας μεταφέρει στην επομένη της Πρωτοχρονιάς του 1911, όπου ο ήρωάς του, ο κυρ Αλέξανδρος, βιώνει τις τελευταίες στιγμές του βίου του. Μέσα από τη δραματική και γεμάτη λεπτομέρειες αφήγησή του δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συγκινησιακή: «Τον περιέλουε ο προθανάτιος ίδρος, το σύγκρυο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.