«Το νησί των σκλάβων» συνεχίζει τις παραστάσεις

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας της κωμωδίας «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβώ που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους στο κατάμεστο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής, συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή η παράσταση.
Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το ταξίδι στην ιστορία του Θεάτρου για μικρούς και μεγάλους με το κλασικό έργο του Πιερ ντε Μαριβώ, «Το νησί των σκλάβων», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1725. Λίγα χρόνια πριν ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ δημοσιεύσει το Κοινωνικό Συμβόλαιο και ενώ το κίνημα του Διαφωτισμού βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, ο γάλλος κωμωδιογράφος έρχεται να προτείνει τη δική του αντισυμβατική θέαση της κοινωνικής πραγματικότητας. Το έργο του Μαριβώ είναι μια απόπειρα ανακάλυψης της ανθρώπινης ταυτότητας αφού αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από το κτήνος είναι η λογική γιατί μόνο αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν και να βελτιώνονται.
Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Ζωή Τσιάμη, Γεωργία Ζορμπά.

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ ως την Κυριακή 17 Μαρτίου, με γενική είσοδο 5 €.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.