«Το τέλειο γεύμα»: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc θα προβάλει σε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη «Το Τέλειο Γεύμα». Μία ταινία που διερευνά την επίδραση της Μεσογειακής Διατροφής στην υγεία μας και την υγεία του πλανήτη, μέσα από το έργο κορυφαίων επιστημόνων και ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Ένα εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ για την πρωτοποριακή έρευνα που προσπαθεί να κατανοήσει γιατί και πώς ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων μπορούν να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, την παχυσαρκία και τη γήρανση του εγκεφάλου.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με καλεσμένο ομιλητή, ειδικό επί του θέματος.

Ντοκιμαντέρ | Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μερκούρης | 2023 | Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα | 70’

Σύνοψη: Όλοι γνωρίζουμε ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία μας. Όμως, πώς ακριβώς συγκεκριμένα συστατικά της επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του σώματός μας; Και πώς μια παράδοση αιώνων που βασίζεται στη λιτότητα και την εποχικότητα μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου; To «Τέλειο Γεύμα» μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, για να αποκαλύψει τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής. Οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κατανόησή της και προτείνουν το «Τέλειο Γεύμα» για την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Νικόλαος Σκαρμέας (ΕΚΠΑ- Columbia University), Αντωνία Τριχοπούλου (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Σμαραγδή Αντωνοπούλου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Walter Willett (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), Miguel Angel Martinez-Gonzalez (Πανεπιστήμιο της Ναβάρα), Cecilia Samieri (INSERM) και οι βραβευμένοι σεφ Μαριάννα Λειβαδιτάκη και Xavier Pellicer. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μαίρη Γιαννακούλια (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη Δ/νση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

 

TRAILER

YouTube player

Κριτικές: ….Το πληροφοριακό ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη είναι στοχευμένο, σκηνοθετημένο με φροντίδα και αποτελεσματικά επιμορφωτικό (και για το νεανικό κοινό). Μας ταξιδεύει από την Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο ως τον ευρωπαϊκό Βορρά και τις ΗΠΑ, δίνοντας το λόγο σε επιστήμονες της υγείας, σεφ, αγρότες, αλλά και απλούς ανθρώπους της υπαίθρου. Έτσι, προσωπικές μαρτυρίες και μακροχρόνιες έρευνες συγκλίνουν στα οφέλη του υγιεινού διαιτολογίου, εστιασμένα στην αποδεδειγμένη προστασία την οποία παρέχει απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ (Χρήστος Μήτσης, Αθηνόραμα)

 

…. Μια ωδή στη μεσογειακή κουζίνα, όχι μόνο ως τρόπο διατροφής αλλά και ως τρόπο σκέψης προς μια πιο «υγιή» κοινωνία (Flix)

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια της προβολής πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 16.00.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.