«Έξυπνα» ρολόγια με «κλασική» εμφάνιση

Το κυκλικό της smartwatch, Moto 360, το οποίο συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με την εμφάνιση ενός κλασικού ρολογιού χειρός, λάνσαρε η Motorola.
Το βασικό χαρακτηριστικό του εν λόγω «έξυπνου» ρολογιού, το οποίο ευελπιστείται ότι θα το κάνει να ξεχωρίσει σε σχέση με τον ανταγωνισμό (καθώς τα smartwatches – και οι wearable συσκευές εν γένει- δεν φαίνονται να έχουν «απογειωθεί» ακόμα) είναι η εμφάνισή του, η οποία παραπέμπει σε απλό, κλασικό ρολόι.
To Moto 360 διαθέτει μία οθόνη αφής 1,5 ιντσών LCD, είναι αδιάβροχο και «τρέχει» το Android Wear της Google, το οποίο είναι σχεδιασμένο για μικρές οθόνες. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο και monitor καρδιακών παλμών. Η φόρτισή του διαρκεί για μία ημέρα, ενώ η διάθεση τις συσκευές έχει αρχίσει ήδη στις ΗΠΑ.
Αντίστοιχης εμφάνισης «έξυπνο» ρολόι έχει παρουσιάσει και η LG: ο λόγος για το G Watch R, με επίσης κυκλική οθόνη διαμέτρου 1,3 ιντσών P-OLED. Συνδέεται με Android τηλέφωνα μέσω Bluetooth και έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, επιτρέποντας στον χρήστη λειτουργικότητα Google Now μέσω φωνής, ενώ διαθέτει και χαρακτηριστικά fitness συσκευής. Η κυκλοφορία του στην αγορά αναμένεται τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά στο άλλο νέο wearable της Motorola, πέρα από το Moto 360, πρόκειται για το Moto Hint: ένα Bluetooth ακουστικό/ earbud το οποίο προσφέρει τρεις ώρες ομιλίας μεταξύ φορτίσεων και τη δυνατότητα ενεργοποίησης και ελέγχου του smartphone τους από απόσταση 46 μέτρων. Επίσης, ανακοινώθηκαν τα νέα Μoto Χ και Moto G.
To νέο Moto X διαθέτει το καινοτόμο χαρακτηριστικό της δυνατότητας επιλογής δερμάτινης ή ξύλινης «πλάτης», προηγμένα χαρακτηριστικά ελέγχου μέσω χειρονομιών και φωνής και οθόνη full HD των 5,2 ιντσών. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής εναρκτήριας λέξης έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να πουν κάτι άλλο πέρα από «OK Google» για να ενεργοποιήσουν τη συσκευή για φωνητικές εντολές. Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 των 2,5 GHz και κάμερα των 13 megapixel. Όσον αφορά στο νέο Moto G – το οποίο αποτελεί «διάδοχο» ενός εκ των πλέον επιτυχημένων «οικονομικών» smartphones- διαθέτει οθόνη των 5 ιντσών, βελτιωμένη κάμερα των 8 megapixel, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 400 και είναι dual sim.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.