Tablet για gamers από την Nvidia

To λανσάρισμα των νέων μελών της «οικογένειας» Shield ανακοίνωσε χθες η Nvidia: ο λόγος για το tablet και το ασύρματο χειριστήριο Shield, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε χρήστες που δίνουν έμφαση στο gaming.
Στην «καρδιά» του το tablet έχει τον επεξεργαστή Nvidia Tegra K1, με 192 GPU cores και διαθέτει οθόνη full HD των 8 ιντσών, εμπρόσθια ηχεία για «πλούσιο» ήχο και ένα κάλυμμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την προστασία της οθόνης όσο και για τη στήριξή της σε επιθυμητή γωνία θέασης. Το ασύρματο χειριστήριο μετατρέπει το tablet σε παιχνιδομηχανή, ενώ παρέχεται υποστήριξη LTE για τους gamers που θέλουν να επιδοθούν σε online παιχνίδια.
«Αν είστε gamer και χρησιμοποιείτε tablet, το Nvidia Shield έχει δημιουργηθεί ειδικά για εσάς» δήλωσε ο Τζεν-Χσουν Χουάνγκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Παρέχει εξέχουσες επιδόσεις tablet και μοναδικές gaming δυνατότητες για να κρατήσει το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο φανατικών παικτών, οπουδήποτε και αν παίζουν».
Όπως και στο πρώτο «μέλος της οικογένειας», τη φορητή παιχνιδομηχανή Nvidia Shield Portable, το Shield tablet αποτελεί την «πύλη» προς υλικό που επιδιώκει να προσελκύσει gamers, περιλαμβανομένων κορυφαίων Shield-supported τίτλων για Android, καθώς και τη δυνατότητα για ασύρματο streaming τίτλων από τις συλλογές των χρηστών στο PC.
Όπως υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, το Shield tablet επιτυγχάνει μία σειρά από πρωτιές για tablet, μεταξύ των οποίων η προαναφερθείσα δυνατότητα streaming παιχνιδιών από PC ή notebook, η δυνατότητα streaming παιχνιδιών για PC από το Nvidia Grid (η πρόσβαση στο Grid cloud gaming beta είναι δυνατή σε κατόχους Shield στη βόρεια Καλιφόρνια), το Twitch και το ShadowPlay (ένα εργαλείο για game-capture που επιτρέπει την αποθήκευση και το streaming των στιγμών που επιθυμούν στην βίντεο πλατφόρμα Twitch) και ειδικό console mode, για την μεταφορά του tablet gameplay σε οθόνες τηλεοράσεων- κάτι που πρακτικά μετατρέπει τη συσκευή σε κονσόλα- παιχνιδομηχανή, ειδικά σε συνδυασμό με το ασύρματο χειριστήριο.
Όσον αφορά στο χειριστήριο, η Nvidia κάνει λόγο για την πιο προηγμένη συσκευή στο είδος της, η οποία είναι σχεδιασμένη τόσο για PC game streaming όσο και για παιχνίδια στο Android. To «πακέτο» συμπληρώνει ένα ειδικό στυλό, που αξιοποιεί την τεχνολογία DirectStylus 2 για να παρέχει την «πρώτη GPU-accelerated 3D painting εμπειρία».
Στο tablet υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή Hub, που παρέχει πρόσβαση στο κατάστημα παιχνιδιών για Shield, καθώς και τη δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης εφαρμογών και παιχνιδιών. Παράλληλα, υπάρχει και το δημοφιλές παιχνίδι Trine 2: Complete Story της Frozenbyte, ειδικά διαμορφωμένο για τα δεδομένα που συνεπάγεται ο επεξεργαστής Tegra K1. Σημειώνεται ότι υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο Google Play.
To tablet διαθέτει διασυνδεσιμότητα Wi-Fi ή Wi-Fi και LTE. Είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις των 16 και των 32 GB, με MicroSD support, ενώ η τιμή του ξεκινά από τα 299 δολάρια. Η τιμή του χειριστηρίου ανέρχεται στα 59,99 δολάρια, ενώ του καλύμματος στα 39. Οι προπαραγγελίες είναι δυνατές ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.