Twitter: Σε αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου

Την αποχώρηση του Ντικ Κοστόλο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ανακοίνωσε το Twitter. Ο Κοστόλο θα πάψει να είναι CEO της εταιρείας στην 1η Ιουλίου, με τον Τζακ Ντόρσεϊ, συνιδρυτή και πρόεδρο του συμβουλίου, να αναλαμβάνει καθήκοντα μεταβατικού CEO όσο είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Κοστόλο θα συνεχίσει να είναι μέλος του διευθυντικού συμβουλίου, και ο Ντόρσεϊ να είναι CEO της Square Inc, της εταιρείας πληρωμών και οικονομικών υπηρεσιών της οποίας είναι συνιδρυτής.

Το συμβούλιο έχει σχηματίσει μια ειδική επιτροπή για την αναζήτηση μόνιμου διευθύνοντος συμβούλου. Ο ίδιος ο Κοστόλο δήλωσε περήφανος για την ομάδα του Twitter και για αυτά που επιτεύχθηκαν κατά τα έξι χρόνια της υπηρεσίας του στην εταιρεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Κοστόλο τελούσε υπό πίεση από τους επενδυτές, οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι από τους ρυθμούς αύξησης των χρηστών του δημοφιλούς εργαλείου microblogging/ κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται πως, μετά την ανακοίνωση, η αξία της μετοχής της εταιρείας σημείωσε άνοδο της τάξης του 7%.

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές εκτιμούν ότι το μέλλον του Twitter είναι αβέβαιο, εκτός και αν μπορέσει να αναστρέψει την επιβράδυνση στην αύξηση των χρηστών, εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά έτσι ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της διαφημστικής «πίτας», ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αγοραστεί από κάποιον τεχνολογικό κολοσσό- με τη Google να θεωρείται ο πιθανότερος υποψήφιος αγοραστής.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε μια αλλαγή στο σύστημα των Direct Messages στην υπηρεσία, από το οποίο αίρεται ο περιορισμός του ορίου των 140 χαρακτήρων- κάτι που θα αρχίσει να ισχύει από τον Ιούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.