Χαρδούβελης: Ως 31 Δεκεμβρίου πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις για την επόμενη ημέρα

Για την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου όλοι θα είναι νικητές, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου, τονίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σε ό,τι αφορά την τρόικα και την επιστροφή της ο υπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία» και ότι κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει.

«Από 1 Ιανουαρίου δεν υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Όλοι έχουν κίνητρο να πάμε σε μια κατάσταση όπου όλοι είναι νικητές. Έχουμε εμείς κίνητρο, έχουν και οι άλλοι κίνητρο να βρεθεί η κοινώς αποδεκτή λύση» εξήγησε ο υπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Επανέλαβε δε ότι δεν υπάρχει θέμα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, θέση που αποδόθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup. «Ο Γ.Ντάισελμπλουμ μου το ξεκαθάρισε στο τηλέφωνο», είπε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά, ενώ νωρίτερα το υπουργείο εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα.

Την πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος στήριξης απέκλεισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Συζητάμε την επόμενη μέρα των σχέσεων μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι «πάντα θέλαμε την προληπτική γραμμή πίστωσης».

Για την μετάβαση όμως του προγράμματος της Ελλάδας σε νέα φάση, το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.