Δ. Σιούφας: Πρόταση για δημιουργία ενεργειακής κοινότητας των Παρευξείνιων Κρατών

Πρόταση για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας των χωρών μελών των Παρευξείνιων Κρατών, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, σε ομιλία του στην εκδήλωση των κοινοβουλίων Ελλάδας – Γεωργίας, που έγινε στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αφορούσε τη 2η Διάσκεψη για την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία των κοινοβουλίων των δύο χωρών.
Ο κ. Σιούφας επανέλαβε την πρότασή του – την οποία είχε καταθέσει όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής αλλά και υπουργός Ανάπτυξης – για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να ιδρυθεί ενεργειακή κοινότητα των Παρευξείνιων Κρατών, κατά το πρότυπο που ισχύει για την αντίστοιχη των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής «η ενέργεια ήταν και είναι σημαντικός παράγοντας για όλα τα κράτη. Πολύ περισσότερο για εκείνα που έχουν μεγάλη εξάρτηση από ενεργειακούς πόρους. Και αυτές μου τις προτάσεις συνεχίζω να τις στηρίζω και γι’ αυτό τις επανακαταθέτω και σήμερα εδώ, για να αξιοποιηθούν, αφού και αυτό το εξάμηνο η Ελλάδα προεδρεύει στον ΟΣΕΠ και σε κυβερνητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
»Πρόσθετα, πίστευα και πιστεύω ότι η κοινοβουλευτικής διπλωματία μπορεί όχι μόνο να λειτουργεί συμπληρωματικά στη διπλωματία των κυβερνήσεων, αλλά και να ανοίγει δικούς της δρόμους για την ειρήνη και τη συνεργασία των Χωρών και των λαών τους.
»Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν στις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας των Παρευξείνιων χωρών. Και ιδιαίτερα στη συνεργασία της Ελλάδας και της Γεωργίας που συνδέονται με ιστορικούς, πολιτιστικούς και εμπορικούς δεσμούς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.