«Αυτά τα δέκα λεπτά προσφοράς είναι ικανά για να σώσουν ένα συνάνθρωπό μας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Λιούπης έλεγε πως «αποτελεί ημέρα τιμής για όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που δείχνουν εμπράκτως το περίσσευμα της ειλικρινούς αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Ημέρα τιμής είναι όμως και για όλους εκείνους που προσφέρουν στον τομέα της υγείας τις υπηρεσίες τους, προκειμένου οι αιμοδότες να τυγχάνουν της καλύτερης και ασφαλούς υγειονομικά προστασίας, όσο αιμοδοτούν.

Στη Μαγνησία και στο Νοσοκομείο Βόλου η Μονάδα Αιμοδοσίας αποτελεί υγειονομικό αλλά και ανθρώπινο πρότυπο. Αποτελεί την «κυψέλη» και τον πυρήνα της αιμοδοσίας. Ο Διευθυντής, το εξειδικευμένο προσωπικό, οι νοσηλευτές/τριες δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να κινητοποιήσουν τους συμπολίτες, ώστε να αιμοδοτήσουν και να χαρίσουν τη ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη. Την περίοδο της πανδημίας και υπό τον φόβο του κορωνοϊού, δεν στάθηκαν με τα χέρια δεμένα. Κινητοποιήθηκαν και με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας «όργωσαν» την πόλη και συνέχισαν το έργο τους. Και οι εθελοντές αιμοδότες όμως έδειξαν πως δεν πτοούνται από την πανδημία. Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αγκάλιασαν την προσπάθεια της Μονάδας Αιμοδοσίας και προσέφεραν το υπέρτατο δώρο ζωής.

Η υγειονομική κρίση μας απέδειξε πως η ζωή , οι ανάγκες και τα προβλήματα δεν σταματούν. Είναι χρέος όλων εκείνων που μπορούν να αιμοδοτήσουν να το πράξουν. Προσφέρουν ουσιαστικά τη ζωή σε ανθρώπους, που χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος, από χρόνιες παθήσεις , από τροχαία ατυχήματα ή άλλες ασθένειες. Αυτά τα δέκα λεπτά προσφοράς είναι ικανά για να σώσουν ένα συνάνθρωπό μας, τον γείτονα, τον φίλο, τον συγγενή μας. Έτσι λοιπόν, η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν πράξη την ουσιαστική έννοια του εθελοντισμού, την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς ιδιοτέλεια. Κάνουν πράξη την προσφορά ζωής. Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.