Χρειάζονται καθαρές μεταρρυθμιστικές θέσεις

Στην πανελλαδική έρευνα της RASS, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ανέρχεται σε 11,8 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και τον ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%. Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά οδηγεί τους πολίτες στην εκτίμηση ότι σήμερα ο χώρος της Κεντροαριστεράς εκφράζεται καλύτερα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να τα καταφέρει. Το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη ευθύνης τα τελευταία χρόνια – λογικά αποδεχόμενο και τις ευθύνες του για το που έφτασε η χώρα. Οι θέσεις του απέναντι στα Ζάππεια και τον αριστερόδεξιοεθνικιστικό λαϊκισμό δικαιώθηκαν, όχι όμως και η χώρα που σέρνεται, έχοντας στο τιμόνι μια κακή και αναποτελεσματική κυβέρνηση. Το ζητούμενο όμως δεν είναι τα προαπαιτούμενα και οι συμφωνίες κορυφής στελεχών ή κινήσεων και κομμάτων για την επόμενη μέρα της κεντροαριστεράς και της χώρας. Ούτε όμως και τα νέα μαγαζάκια κοντά, ή λίγο κάτω από το 10%, όπου όλοι θα είναι εσαεί τακτοποιημένοι με τον ομόσπονδο ρόλο τους. Εάν οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα ανασύνταξης του χώρου πιστεύουν στην ανάγκη να μπορέσει να συμβάλλει ουσιαστικά στο να μεταμορφωθεί και εν τέλει να σωθεί η χώρα, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μερικές βασικές αρχές:
– Χώρος και διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας γενιάς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων της ΔΗΣΥΜ, αλλά και εκείνων της παλαιότερης που μπορούν με αξιοπιστία να κοιτάξουν στα ματιά τους πολίτες μακριά από λογικές εκλογικών πελατών του παρελθόντος.
– Καθαρές μεταρρυθμιστικές θέσεις, όπου η μεταρρύθμιση δεν θα σημαίνει κοινωνικό κόστος και καταστροφή, αλλά αναγκαίες πολιτικές που θα αφαιρούν προνόμια από λίγους και θα δίνουν λίγα στους πολλούς χτίζοντας μέρα με τη μέρα μια διαφορετική χώρα» ήταν το σχόλιο του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, Γιάννη Αναστασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.