«Δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία άγνοιας για αυτό που σχεδιάζεται να συμβεί στο Βόλο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Πρέπει να υπάρξει συνολική και συλλογική αντίδραση από τους πολίτες και τους φορείς (επιστημονικούς και επαγγελματικούς)της πόλης εναντίον αυτού του μοντέλου που πάει να εφαρμοσθεί στην περιοχή μας. Θα καταντήσει η περιοχή μας να παράγει rdf-srf και να καίει rdf-srf. Συγχρόνως θα προσελκύει ανακυκλώσιμο υλικό από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό να παράγεται όσον το δυνατόν περισσότερο rdf-srf προκειμένου να αυξάνονται τα έσοδα του εργοστασίου παραγωγής. Από το «πρωτογενές υλικό» που θα επεξεργάζεται το εργοστάσιο για παραγωγή rdf-srf ,σύμφωνα με τα δεδομένα, θα θάβεται περίπου το 30%.

Επομένως θα καταντήσουμε και χωματερή της υπόλοιπης Ελλάδας που θα μας στέλνει το ανακυκλώσιμο υλικό που θα περισσεύει σε αυτούς και αντί να το θάψουν στην περιοχή τους θα το στέλνουν σε εμάς για να το επεξεργαστεί το εργοστάσιο παραγωγής rdf-srf του δήμου Βόλου. Όλα αυτά εξυπηρετούν τις κυβερνήσεις μας, (προηγούμενη και νυν) ,ντόπιους πολιτικούς και επιχειρηματίες, αφού βρέθηκαν οι «χρήσιμοι» ανόητοι Βολιώτες που θα ξεφορτώσουν την υπόλοιπη Ελλάδα από σκουπίδι που κακώς θαβόταν μέχρι τώρα και για αυτό μας επιβάλλεται πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι θα υπάρξει και φθηνό άφθονο καύσιμο υλικό για όσους θελήσουν να το κάψουν για παραγωγή ενέργειας, ενώ το εργοστάσιο παραγωγής srf-rdf θα έχει κέρδη.

Στο τέλος το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μας θα αλλάξει, ενώ θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών από αυτές τις δραστηριότητες. Η μήπως δεν είναι έτσι; Ας μας απαντήσουν τα πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής (υπουργοί, ντόπιοι βουλευτές) και της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήμου Βόλου και των άλλων δήμων της Μαγνησίας) κοιτώντας τα παιδιά τους, τους ανθρώπους τους και τους συγγενείς τους, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες απέναντι τους σε περίπτωση που συνηγορήσουν η ανεχτούν αυτό το μοντέλο διαχείρισης σκουπιδιών στην περιοχή μας.

Τέλος ας αναλογιστούν και όλοι οι πολίτες τι πάει να εφαρμοσθεί στην περιοχή μας και τις ευθύνες τους για αποδοχή η υποστήριξη που παρέχουν σε αυτά τα σχέδια. Δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία άγνοιας για αυτό που σχεδιάζεται να συμβεί στην περιοχή μας. Η ορθή λύση διαχείρισης των σκουπιδιών μας είναι η ουσιαστική ανακύκλωση και το μοντέλο που εφαρμόζουν τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λάρισα, τα Ιωάννινα και οι άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είμαστε η μόνη περιοχή που θα δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής rdf-srf στην χώρα» τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Ευθύμης Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.