«Είναι τρομακτική η επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας από τη Νέα Δημοκρατία»

«Και το παράδοξο συνεχίζεται. Είναι τρομακτική η επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας από τη Νέα Δημοκρατία. Σποτάκια, καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κραυγές των στελεχών τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τι προσπαθούν να κάνουν εν ολίγοις;

1) Να παρουσιάσουν ότι το πρόβλημα δημοσίου χρέους, η χρεοκοπία, η κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα θαλασσοδάνεια, τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων, όλα τα προβλήματα της χώρας, Η ΖΩΗ Η ΙΔΙΑ, ξεκίνησε από το 2015 κι έπειτα. Πριν το 2015 κάτι υπήρχε, αλλά δεν είναι άξιο σχολιασμού, πόσο μάλλον να το θυμόμαστε.. 2) Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να γίνει συζήτηση πάνω στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τα έργα και της ημέρες της σημερινής κυβέρνησης. 3) Η Νέα Δημοκρατία που χρωστάει 398 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, που έχουν από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς μέχρι τους βουλευτές 829 ακίνητα, 17 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις και 13 εκατομμύρια ευρώ δάνεια στις τράπεζες, να πάει σε εκλογές με ατζέντα το δημοψήφισμα του 15, τα capital control, το Μάτι και τη Μακεδονία.

Λοιπόν για να τελειώνουμε, ναι δεν τα καταφέραμε με “έναν νόμο και ένα άρθρο”, ναι μας πήρε τρία χρόνια. Όταν όμως οι άλλοι χρεοκοπούσαν τη χώρα, ψήφιζαν μνημόνια που δεν είχαν καν διαβάσει και δεν έκλειναν ούτε μια αξιολόγηση, γιατί η πρεμούρα τους ήταν όχι να βοηθήσουν τον κόσμο, αλλά να παγιδεύσουν τον Τσίπρα αφήνοντας άδεια ταμεία ώστε να μην μπορεί στο 2ο μήνα διακυβέρνησης να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, εμείς πετύχαμε μετά απο 3 χρόνια, βάσει του συμβιβασμού του 15, με επαρκή χρηματοδότηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, να ρυθμίσουμε το χρέος, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια (μένει να καταργηθούν απο μια προοδευτική κυβέρνηση, οι ουρές που ακόμα υπάρχουν), να φέρουμε συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης, να αφήσουμε 37 δις ευρώ δημόσιο ταμείο, να ψηφίσουμε τη δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία όλων των ανασφάλιστων πολιτών, να νομοθετήσουμε τη 13η σύνταξη, να επαναφέρουμε έστω μερικώς τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να φέρουμε την πρώτη αύξηση κατώτατου μισθού μετά από 8 χρόνια, να καταργήσουμε τον κατάπτυστο υποκατώτατο μισθό για τους νέους ανθρώπους μέχρι 25 ετών και άλλα πολλά.

Να μας απαντήσει η Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες ή η τρόικα εξωτερικού-εσωτερικού που ούρλιαζε τότε “Γερά Γερούν”, “φέρτε μια συμφωνία όποια να ναι να την υπογράψουμε”, “αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει” και εκβίαζαν με όλους τους τρόπους το ναι? Τότε όντως οι ηλικιωμένοι στέκονταν στην ουρά για να βγάλουν 60 ευρώ τη μέρα. Σήμερα έχουν να ξοδέψουν 60 ευρώ τη μέρα μετά την πληρωμή ενός λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου; Έχουν και τα social τα όρια τους. Θα απαντήσετε στην κοινωνική καθημερινότητα» επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.