«Ένα ανεξήγητο έγκλημα»

«Το κακό ξεκίνησε το 2019 όταν η κυβέρνηση αντικατέστησε το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο με ένα κομματικά διορισμένο. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, μια επιτροπή, ορισμένη από το νέο ΔΣ, επιχειρεί την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ αφού με συγκεκριμένες ενέργειες το μετατρέπει σε έναν απλό γραφειοκρατικό μηχανισμό. Μόνο κατ όνομα παραμένει ΚΕΘΕΑ αφού 1)καταργεί θεραπευτικά και επιστημονικά το ΚΕΘΕΑ, μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τις «μάχιμες» μονάδες μέσω συγχωνεύσεων ενώ, διογκώνει τις κεντρικές και διοικητικές του υπηρεσίες2).Εξαφανίζει τις Θεραπευτικές Κοινότητες, και καταργεί προγράμματα απεξάρτησης που είναι η ταυτότητα του ΚΕΘΕΑ.

Και διερωτάται κανείς ….προς τι αυτό το ανοσιούργημα; Ποια πρεμούρα έχουν όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες να «σβήσουν» από το χάρτη μια αποτελεσματική και δοκιμασμένη δομή σε ένα τομέα όπου σαν χώρα υστερούμε τραγικά; Ποιός και γιατί πιέζει να “τελειώνουμε” με τα ΚΕΘΕΑ; Είναι φανερό ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές στην πράξη αντιστρατεύεται τη βασική φιλοσοφία και μεθοδολογία του ΚΕΘΕΑ που είναι η απεξάρτηση χωρίς υποκατάστατα. Δρόμος δύσκολος αλλά μοναδικά χρήσιμος αφού οδηγεί έξω από το φαύλο κύκλο της εξάρτησης Οι επιχειρούμενες αλλαγές πολιτικοποιούν στην ουσία την απεξάρτηση, καταργούν το αυτοδιοίκητο και στην ουσία οδηγούν το ΚΕΘΕΑ στη συρρίκνωση και την απορρόφησή του από τον ΟΚΑΝΑ, του οποίου η μεθοδολογία, βασίζεται στη χρήση υποκατάστατων ουσιών κάτι που στην πραγματικότητα δεν οδηγεί ποτέ στην οριστική απεξάρτηση. Καταργούμε την ανθρώπινη δύναμη και θέληση και ξαναρίχνουμε τα παιδιά στα νύχια των ουσιών!! Τρομερό και να το σκέπτεσαι !

Λάθος κεφαλαιώδους σημασίας. Κίνηση προς την λανθασμένη κατεύθυνση !! Η απεξάρτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει σε κομματική ζυγαριά και σε γραφειοκρατικά καλούπια. Δεν πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων η πολυετής δουλειά, η τόσο επωφελής για την κοινωνία, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από τους εργαζόμενους, τους εθελοντές , τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά που βρήκαν λιμάνι» σύμφωνα με τον γιατρό, κ. Απόστολο Παντσά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.