«Το 2020 αναδείχτηκε σε μια δύσκολη χρονιά για την ΕΨΑ, ίσως τη δυσκολότερη στην πρόσφατη ιστορία της βιομηχανίας.
Σε ένα τόσο δυσμενές υγειονομικό και οικονομικό περιβάλλον εστιάσαμε στην προστασία των εργαζομένων και συνεργατών μας και στη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς στις νέες συνθήκες.
Η μερική αύξηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο δεν ήταν δυνατόν να καλύψει τις απώλειες στη HORECA. Κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες πιέσεις, αλλά και να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα, η οποία διαμορφώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Το γεγονός ότι η πανδημία ήρθε μετά την πολυετή οικονομική κρίση δημιούργησε μία επιπλέον περιπλοκότητα. Αναφορικά με το 2021 προβλέπεται ότι θα είναι αρκετά δύσκολη χρονιά και ειδικά όσον αφορά το 1ο τρίμηνο. Εάν δεν προκύψουν απρόβλεπτες επιπλέον αρνητικές εξελίξεις , από 1η Απριλίου και μετά θα υπάρχουν κάποια σημάδια ανάκαμψης της αγοράς , ενώ μετά το 2ο εξάμηνο και με τον τουρισμό να επανέρχεται αισιοδοξούμε να δούμε σταδιακή βελτίωση. Για όλα αυτά θα χρειαστούν σίγουρα συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους (κράτος, φορείς, επιχειρήσεις κλπ).
Είναι γεγονός ότι η κρίση που βιώνουμε απαιτεί συνεχή επιφυλακή και αναδιάρθρωση των στόχων. Δεν έχουμε αυταπάτες, οι επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς και ιδίως στην κατηγορία μας είναι μεγάλες. Δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά να ενισχύουμε πεδία δράσης που αναδύονται περισσότερο, όπως είναι στην παρούσα φάση τα κανάλια της ζεστής αγοράς και οι εξαγωγές» επισημαίνει η κ. Πένυ Τσαούτου , CEO της ΕΨΑ.



































