«Μα θα ξυπνήσει επιτέλους αυτή κάποτε η πόλη;»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με αφορμή το πρότυπο κέντρο στην Πάτρα για παιδιά με νοητική στέρηση που παρέδωσε ο δήμαρχος Πελετίδης, ο κ. Κώστας Γαργάλας έλεγε «Αυτά γίνονται στην Πάτρα με Δήμαρχο έναν “κοπρίτη”, κατά τον Μπέο του Βόλου, σαν τον Πελετίδη, τέτοιες συνέργειες δημιουργούνται εκεί και τέτοιοι είναι οι προσανατολισμοί της πόλης εκείνης . Κατά τα άλλα επτά χρόνια τώρα στον Βόλο ΜΑΣ, έχουν παραδοθεί τρεις κόμβοι κυκλοφοριακοί που σχεδιάστηκαν πριν από οκτώ χρόνια από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, γίνεται ένας τέταρτος και τέλος.

Για μεγαλεία, προσπαθούν να πείσουν οι μισθωμένοι της TV και των άλλων μορφών ενημέρωσης. Γιατί πάντα υπάρχουν και οι άλλοι, οι έντιμοι. Μα θα ξυπνήσει επιτέλους αυτή κάποτε η πόλη; Θα ξυπνήσει κάποτε άραγε κι εκείνος ο κοινωνικοπολιτικός χώρος που στηρίζει τον Πελετίδη στην Πάτρα και θα κάνει απαιτούμενα και στην δική μας πόλη; Γιατί μην μου πει κάποιος πως είναι διαφορετικές οι συνθήκες από την μία πόλη στην άλλη! Ίδιες είναι όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Γιατί ο λαός του Βόλου, μετά την αποτυχημένη από την αρχή μέχρι το τέλος επιλογή Μπέου & partners, κι ας μην είναι ακόμα απολύτως ορατό, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές σαν του Πελετίδη. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν και οι κοινωνικοπολιτικοί χώροι που στηρίζουν έναν Πελετίδη όπως στην Πάτρα, είναι και έτοιμοι για μια τέτοια προσφορά προς την τοπική κοινωνία, από την οποία φυσικά απόφαση μόνο κέρδος μπορεί να έχουν. Ο χρόνος πάντως δεν είναι άπειρος και συν τοις άλλοις είναι και αμείλικτος. Και η ζωή και η ύπαρξη των κατοίκων φυσικά μπορεί να μην σταματά μα είναι μια και μοναδική για τον καθένα. Και για τον λόγο αυτό και ο καθένας δικαιούται κι ένα μέρος από την επιτυχία ενός κοινωνικού συνόλου που προχωρά, ούτως ή άλλως. Το κατά πού όμως, έχει την ιδιαίτερη σημασία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.