«Δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες με οράματα στην Ελλάδα αλλά διαπιστώθηκε περίτρανα ότι δεν έχουμε και στην Ευρώπη. Τις σοβαρές ανησυχίες του τουριστικού επιχειρηματικού κόσμου καταγράφεται σήμερα από όλο τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και οι συνέπειες του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος στον ελληνικό τουρισμό δυστυχώς, θα είναι οδυνηρές αν χαθεί η αγοραστική δύναμη της στερλίνας. Σοκ και δέος: παρά τα προγνωστικά η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε Brexit! Καταλυτικές και απρόβλεπτες οι συνέπειες και για τον ελληνικό τουρισμό», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Η ισχυρότερη του ευρώ στερλίνα έδινε διαχρονικά ακόμη και στους μη εύπορους Βρετανούς τη δυνατότητα να κάνουν πολυήμερες διακοπές στην Ελλάδα. Πέρυσι το καλοκαίρι η ισοτιμία βρετανικής λίρας – ευρώ ήταν στα 1,43 και πλέον έχει υποχωρήσει στο 1,24, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση την αγοραστική δύναμη των Βρετανών.
Το 2015 οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 14,7% και διαμορφώθηκαν στους 2,39 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Επίσης, αύξηση κατά 30,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,027 δισ. ευρώ. Οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί θα ζήσουν με τη λάθος απόφαση. Και εμείς οι Έλληνες, που δυστυχώς έχουμε καταντήσει να θεωρούμαστε ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, το επόμενο χρονικό διάστημα σ’ αυτό το αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον που ήδη επιχειρούμε. Εδώ και αρκετά χρόνια βιώνουμε τα «απίθανα» και αυτό οφείλετε στο ότι δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες που αγαπούν την πατρίδα τους και αυτό που βιώνει ο λαός τους.
Την εξασφάλιση της καρέκλας και μόνο αυτή είναι η προτεραιότητα. Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι οι δρόμοι των δημαγωγών και των εθνικιστών οδηγούν σε αδιέξοδα. Το έχουμε ζήσει από το 1980 όταν ηγέτες με οράματα στην Ευρώπη, για την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης, δούλεψαν σκληρά. Αλλάξτε τα δεδομένα και μην την γκρεμίσετε άχρηστοι… Υπάρχουν άνθρωποι που την συνθέτουν και δεν είναι αριθμοί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης, αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό το Brexit, αλλά και τις ευθύνες των πολιτικών.


































