Παίρνουν θέση οι υποψήφιοι στη Μαγνησία

Μετά από μία ανάπαυλα, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει. Η προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, ουσιαστικά σήμανε την επαναδραστηριοποίηση των κομματικών επιτελείων ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, θα γίνουν τον Μάιο. Δεν μας είπε επακριβώς ποια Κυριακή, ωστόσο δύο είναι αυτές που είναι πιθανότερες, η 21η και η 28η Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι απομένουν μόλις δύο μήνες έως τις πρώτες κάλπες και ο πολιτικός χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα στην παρούσα συγκυρία. Οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση ξανά, σε διάφορα ζητήματα, υποβάλλοντας ερωτήματα σε υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και εκδίδοντας ανακοινώσεις τα νομοθετήματα που περνούν από τη Βουλή. Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, τα εσωκομματικά έχουν περάσει ήδη σε δεύτερη μοίρα και παρά τις προσπάθειες κάποιων μέσων ενημέρωσης να ερεθίσουν το κοινό και τα κομματικά όργανα, κανείς δεν πρόκειται να δώσει περισσότερη σημασία.

Για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, κύριος σκοπός είναι η αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, όχι μόνο στο πεδίο της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, αλλά και της ακρίβειας η οποία συνεχίζει να καλπάζει και να συρρικνώνει περαιτέρω το οικογενειακό εισόδημα. Στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα, πρόκειται να συγκληθεί η επιτροπή εκλογικού αγώνα για να καθορίσει τις δράσεις που θα τρέξουν το επόμενο δίμηνο και να καταμεριστούν ευθύνες και ρόλοι. Εντός της μεγάλης εβδομάδας, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και το εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Καρτάλη-Τ.Οικονομάκη, ώστε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες που θέλουν να προσεγγίσουν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο ΚΚΕ είναι ήδη έτοιμοι και οι «ασκήσεις» που βλέπουμε με τις διάφορες εκδηλώσεις αλλά και τις ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι τοπικά υπάρχει η απαιτούμενη εγρήγορση για να ξεκινήσουν άμεσα εξορμήσεις και στις γειτονιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.