«Συστηματική και συνεχιζόμενη η επίθεση της κυβέρνησης στο ΚΕΘΕΑ»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών & Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος. Όπως σημειώνει ο ίδιος «Δύο ταραχώδη χρόνια για το ΚΕΘΕΑ και μια συστηματική και συνεχιζόμενη επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον του Οργανισμού, όπου μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης αντικαταστάθηκε το αιρετό και άμισθο Δ.Σ. εθελοντών του ΚΕΘΕΑ με έμμισθο και κομματικά ελεγχόμενο.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί και το νέο οργανόγραμμα. Η κ. Μαυρογιαννάκη Κατερίνα, Πρόεδρος του Συλλόγου, επεσήμανε ότι το νέο μοντέλο διοίκησης λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των υπαλλήλων, ενώ δε γίνονται Διοικητικές Συνελεύσεις. Με το νέο οργανόγραμμα καταργούνται τα ονόματα των Κοινοτήτων και τα «δυνατά» προγράμματα πρόληψης. Σύμφωνα με τον κ. Μαστρογιάννη Παντελή, γ. Γραμματέας του Συλλόγου, ενώ ιδιωτικοποιούνται τα πάντα, το ΚΕΘΕΑ κρατικοποιείται.

Το θεραπευτικό μοντέλο αλλάζει, όπως και η ποιότητα των υπηρεσιών, ενώ ενισχύεται η γραφειοκρατία. Συζητήσαμε για το πώς αποτυπώνονται οι αλλαγές που έγιναν στο ΚΕΘΕΑ στην καθημερινότητα του οργανισμού και πώς αυτές δυσχέραναν την λειτουργία του. Ενημερώθηκα για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος με φορείς και πολίτες και τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που κάνει στην κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.